beste prijs kwaliteit verhouding
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Turkije

Turkije is verrassend en veelzijdig. De combinatie van pittoreske baaien, ongelooflijk rijke cultuur en een gastvrije bevolking maakt dit land met een kustlijn van wel 6.530 kilometer lang, uniek.

Rond 1950 is in Bodrum aan de zuidwestkust de naam Blauwe Reis ontstaan. Later werd deze benoemd als de Blue Cruise en tegenwoordig ook uitgevoerd op andere plekken in Turkije zoals Marmaris en Gocek. Maar ook langs diverse Griekse eilanden omdat deze voor de Turkse kust liggen. Een combinatie van de Turkse kust en Griekse eilanden is daarom eveneens mogelijk.

De naam Blue Cruise is natuurlijk niet zomaar ontstaan. Het is omdat de prachtige baaien werkelijk zo intens blauw zijn. Daarvoor hoeft u niet helemaal naar een tropische bestemming, want Turkije ligt op maar drie uur en twintig minuten vliegen vanaf Nederland en Belgie. En een reis naar Turkije is ook voordeliger dan naar de andere blue cruise landen. In vergelijking met de andere landen, boekt u de Turkije Blue Cruise bij SWS Sailing tegen de beste prijs-kwaliteitsverhouding die u zich maar kunt voorstellen.

Met wel 300 dagen zon per jaar, is Turkije een echte zonbestemming. Mooie groene heuvels, baaien en grillige rotsen wisselen elkaar af. Gevarieerd met lieflijke vissersdorpjes, levendige badplaatsen, een turkooisblauwe zee, heerlijk eten, bezienswaardigheden, oudheden uit de Grieks-Romeinse tijd maken Turkije tot een veelzijdig vakantieland.

De Egeïsche Kust van Çanakkale tot Fethiye wordt gerekend tot de mooiste landschappen van Turkije. Hier liggen bekende de badplaatsen Bodrum, Marmaris, Fethiye en Dalyan waar onze blue cruises langs varen. De Blue Cruises vertrekken doorgaans vanuit Bodrum, het Saint Tropez van Turkije of vanuit Marmaris.

Het blue cruise seizoen in Turkije duurt van half april tot eind oktober. Voor groepen die een prive jacht huren is het ook mogelijk om begin april of in november te varen.

Hieronder de twee meest populaire vaarroutes langs de Turkse zuidwest:

Gokova Korfezi is het perfecte gebied voor onze gulets om te zeilen, met mooie baaien en diverse beschermde natuurgebieden. Door Jacques Cousteau werd dit het paradijs op aarde genoemd! Ideaal dus voor liefhebbers van zeilen, zwemmen, natuur en onbeperkt waterpret voor gezinnen met kinderen.

Hisaronu Korfezi kenmerkt zich, naast eveneens door prachtige baaien, afgewisseld met diverse kleine haventjes en dorpjes als Datca, Selimiye, Bozburun waar u de typische Turkse sfeer en gastvrijheid kunt proeven. Ook biedt deze route de mogelijkheid om het Griekse eiland Symi te bezoeken.

Ook kunt u varen in het zuideijker gelegen Fethiye Korfezi (vertrekhaven Gocek en aanvliegen op Dalaman) of het noordelijker gelegen Gulluk Korfezi.

TurkijeTurkije blue cruise bestemmingTurkije, de perfecte blue cruise bestemmingurkije, de perfecte blue cruise bestemmingurkije, de perfecte blue cruise bestemming
urkije, de perfecte blue cruise bestemmingurkije, de perfecte blue cruise bestemmingurkije, de perfecte blue cruise bestemmingurkije, de perfecte blue cruise bestemmingurkije, de perfecte blue cruise bestemming

@SWStravel

Blog

18-09-2023
Waarom zou je nu al voor volgend jaar jouw bootvakantie moeten boeken? Reden 1: de eerste...
Lees meer...
11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...