De standaard blue cruise
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

De standaard Blue Cruise

Omdat SWS Sailing De Blue Cruise Specialist van Nederland is, kunt u bij ons allerlei soorten cruises boeken. In verschillende prijs- en kwaliteitsklassen. Bij de kleinste portemonnee past de standaard Blue Cruise. Vanaf € 175,- per persoon per week boekt u al een standaard blue cruise bij SWS.

 

Volpension of all inclusive formule

De standaard blue cruise kenmerkt zich doorgaans met een volpension formule, waarbij de drankjes niet inbegrepen zijn, maar op sommige standaard blue cruises is de verzorging aan boord wel all inclusive. U kunt deze voorkeur bij boeking bij ons aangeven.

Het vaarprogramma

Het schip vaart een aantal uren per dag op de motor en er worden excursies aangeboden volgens een van te voren vastgelegd programma. U bent niet verplicht hieraan mee te doen, maar u heeft geen inspraak in de programmering. De schepen zijn niet geschikt om echt mee te kunnen zeilen. Per vertrekdatum c.q. vertrekhaven kunt u bij ons de programma beschrijving opvragen.

Eten aan boord

De maaltijden aan boord zijn eenvoudig en er is tussen 17.00 en 17.30 uur koffie/thee met koekjes. De all inclusive formule start op de dag van aankomst met het diner en op de dag van vertrek is de all inclusive formule niet meer inbegrepen.

Wie gaan er mee

De gezelschappen aan boord zijn internationaal en er kan geen rekening worden gehouden met de groepssamenstelling aan boord. We weten dus ook geen leeftijden van andere passagiers en of er wel of niet kinderen aan boord zijn. De crewleden zijn seizoensarbeiders en spreken meestal geen Engels. Wij kennen deze bemanningsleden niet persoonlijk en zij zijn niet bij SWS in dienst.

Voor ieder budget is er een blue cruise

Voor degenen die tegen een voordelig tarief een week mee willen varen is de standaard blue cruise een goed alternatief. Deze standaard blue cruise 1* is niet te vergelijken met onze eigen Comfort Blue cruise 4* van SWS Sailing. Deze biedt een hele andere kwaliteit. Net als hotels en restaurants met verschillende sterrenniveau's, is er ook onderscheid tussen blue cruises. Alle prijzen van de blue cruises die SWS aanbiedt weerspiegelen de kwaliteit.

Kwaliteit

Vanwege het kwaliteitsverschil zijn de prijzen van de standaard blue cruises dus lager. Graag attentenderen wij u hierop als u de standaard blue cruise reserveert bij ons. Want de comfort, basis en standaard blue cruises met elkaar vergelijken is als appels en peren vergelijken. Net zoals u de prijs van een Lada niet met die van een BMW kunt vergelijken.

Alles op een rijtje

Lees anders voordat u uw keuze maakt het onderstaande lijstje nog eens door. Wij vergelijken hier onze Comfort Blue Cruise 4* met de standaard blue cruise. Wilt u meer weten, bel ons dan gerust. Wij kunnen u er alles over vertellen omdat wij als specialist de blue cruises en alle schepen kennen. Ook kunt telefonisch bij ons boeken.

Kwaliteitsverschil zit bijvoorbeeld in de volgende zaken:

•  Op een Comfort Blue Cruise zeilt SWS met eigen schepen, deze gulets zijn in prive bezit en worden door ons zelf als eigenaren onderhouden. Daarmee kunnen we altijd garanderen dat de Comfort schepen van zeer goede kwaliteit en tiptop in orde zijn.

•  Op een Comfort Blue Cruise zeilen de schepen echt. Bij de standaard blue cruises wordt alleen op de motor gevaren.

•  De standaard blue cruise vaart volgens een van te voren vastgesteld programma, welke door alle andere standaard schepen gedaan wordt. Dus drukkere excursies, te bezoeken plaatsen en routes.

•  Op een Comfort Blue Cruise hebben alle hutten een prive badkamer met eigen douche, toilet, wastafel en warm stromend water. Ook zijn er enkele schepen in de SWS vloot waar ‘rooms with a view’ beschikbaar zijn, extra romantisch om te boeken!

•  Op een Comfort Blue Cruise is airco inbegrepen, bij de basis en standaard Blue Cruises niet.

•  Op een Comfort Blue Cruise hebben gasten inspraak op het vaar- en excursie programma. De routes zijn flexibel, want het zeilschip gaat hoe de wind waait en waar de gasten zin in hebben. De kapitein van een Comfort Blue Cruise vermijdt de drukte en zoekt juist andere plekjes op dan waar de standaard blue cruise heengaat.

•  Op de standaard blue cruise weet u van te voren niet op wat voor schip u komt of in wat voor gezelschap. U weet ook niet hoeveel volwassenen en/of kinderen er mee gaan. De standaard blue cruises worden ook internationaal aangeboden, dus er zijn ook altijd gasten andere landen aan boord.

•  Op de Comfort Blue Cruise schepen is het hele jaar een eigen deskundige bemanning in vaste dienst. Daarmee biedt de crew op de Comfort Blue Cruises niet alleen een hoge service graad, maar heeft het personeel ook veel plezier in hun werk. De kapiteins, koks en matrozen die in vaste dienst zijn, werken in de winter op de werf aan het onderhoud en in de zomer voor de gasten op de schepen. De eigenaren uit de vloot van de SWS schepen trainen en leiden ze zelf op. Deze bemanningsleden zijn ook speciaal opgeleid om te zeilen.

•  Het eten & drinken aan boord van de Comfort Blue Cruise 4* is luxe ultra inclusief verzorgd. Er wordt veel aandacht aan de kwaliteit van het eten gegeven. De koks koken zeer uitgebreid en meerdere gangen, met verse ingredienten en houden ervan hun gasten culinair te verrassen. Soms vangt de kapitein met zijn harpoen verse vis of calamaris en dat bereidt de kok dan ook.

•  De koks op de Comfort Blue Cruise 4* kunnen rekening houden met uw dieet, allergie, vegetarische of andere eetwensen. Bij de standaard blue cruises niet, daar worden eenvoudige maaltijden bereid (een pasta met salade of een barbeque bijvoorbeeld), terwijl op de Comfort Blue Cruise 4* verrassende meergangenmenu's, afwisselend met zorg bereide groente, vis- en vleesgerechten worden geserveerd uit een traditionale keuken, gelardeerd met Westerse invloeden. Zo is er voor iedereen wat lekkers en elke dag iets anders. Ook wordt op de Kids Cruise weken rekening gehouden met kinderen. De Kids Cruises zijn speciale weken waar gezinnen met kinderen welkom zijn in de schoolvakanties. De Kids Cruises worden uitgevoerd op de schepen in de basis klasse.

•  Bij een Comfort Blue Cruise zijn drankjes inbegrepen, ook bier en wijn (fair use). Bij de standaard blue cruise moeten alle drankjes aan boord nog apart bijbetaald worden. Daar wordt dus geen all inclusive formule gehanteerd, maar het zogeheten volpension. Met een toeslag kunt u in Turkije de drankjes afkopen en dus all inclusive boeken. Of op sommige blue cruises is verzorging halfpension.

•  De gasten van een Comfort Blue Cruise worden op de luchthaven met een privé transfer opgehaald. Deze brengt u rechtstreeks naar de boot of het boetiekhotel. De gasten van de standaard blue cruise gaan met transfer in een grotere bus, die ook langs hotels rijdt waar andere gasten afgezet moeten worden. Dus de transferrit duurt langer.

•  Op een Comfort Blue Cruise staat het vertrek van de cruise op zaterdagmiddag gepland. Bij de standaard blue cruise is het vertrek doorgaans pas een dag later, op zondag.

•  Zo zijn er meer verschillen, want alles is bij de Comfort Blue Cruise 4* inbegrepen. Bijv. handdoeken, badlakens of hamamdoeken, airco, verschonen van beddengoed, badstoffen bekleding van zonnebedden en loungekussens, boeken, spelletjes, SUP’s etc.

Lees hier meer over de Comfort Blue Cruise 4*

Boek nu een Blue Cruise!

Video

Video

Video

Video

Video

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

18-09-2023
Waarom zou je nu al voor volgend jaar jouw bootvakantie moeten boeken? Reden 1: de eerste...
Lees meer...
11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...