Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Griekenland

Griekenland is al jaren een populaire vakantie bestemming. Het land heeft wel meer dan 3.000 eilanden, waarvan er ook vele voor de kust van Turkije liggen. Eiland hoppen is al jaren geliefd bij sportieve zeilers, die met moderne zeiljachten van eiland naar eiland varen.

Tegenwoordig varen onze eigen gulets ook blue cruises langs de Dodekanesos eilanden. Vertrek is vanuit Bodrum (Turkije).

De noordelijke Dodekanesos eilanden zijn: Patmos, Kalymnos, Leros, Arki en Lipsi. De zuidelijke Dodekanesos eilanden zijn: Kos, Nisiros, Tilos, Halki en Symi. Rhodos, Halki en Limonye zijn soms ook mogeljik, dit hangt af van de wind- en weersomstandigheden.

Ieder eiland heeft een eigen sfeer en karakter en tijdens onze blue cruise zeilvakanties langs Griekse eilanden gaat het voornamelijk om cultuur proeven. Op elk eiland kunt u in de haven een wandeling maken en genieten van kleurige huisjes en schilderachtige kerkjes. We regelen desgewenst excursies regelen naar bezienswaardigheden zoals een klooster of vulkaankrater, maar ook is het leuk om zelf op een scooter rond te rijden om een eiland te verkennen.

In de oudheid verbleven er vele volkeren op de Griekse eilanden. Dit waren onder andere de Romeinen, Byzantijnen, Kruisvaarders, Venetianen, Turken, Italianen. Deze heersers hebben allemaal hun sporen nagelaten in de vorm van kerken, kastelen, kloosters en burchten.

De weersomstandigheden langs de Griekse eilanden zijn hetzelfde als in Turkije, hoewel er natuurlijk tussen de eilanden op open zee wordt gevaren. Dit houdt in dat de blue cruise in Griekenland weleens wat onstuimiger kan zijn, dit geldt met name voor het voor- en naseizoen.

Hieronder vindt u een kaartje van het vaargebied met een voorbeeld route ingetekend. Tijdens de cruises van een week is er tijd voor drie of vier Griekse eilanden, afhankelijk van de weersomstandigheden en uw wensen. Houd er rekening mee dat als u kiest voor een cruise langs Griekse eilanden dat meer op open zee wordt gevaren en de nadruk ligt op verblijf in havens. Er zijn minder baaien om te ankeren dan aan de Turkse kust, waar veel baaien zijn en het schip ook zoveel als de gasten willen voor anker kan gaan. Zoals in het kaartje de voorbeeldroute is ingetekend kunt u ook een combinatie maken van de Turkse kust met Griekse eilanden.

Griekse eilanden blue cruiseGriekse eilanden blue cruiseGriekse eilanden blue cruiseGriekse eilanden blue cruiseGriekse eilanden blue cruise
Griekse eilanden blue cruiseGriekse eilanden blue cruiseGriekse eilanden blue cruiseGriekse eilanden blue cruiseGriekse eilanden blue cruise

@SWStravel

Blog

13-04-2019
Tegenwoordig boekt de gemiddelde vakantieganger niet zomaar een reis. Men wil iets beleven en...
Lees meer...
05-01-2019
Een blue cruise is een kleine cruise met gemiddeld twaalf gasten, waarbij je je vakantie voor...
Lees meer...
09-10-2018
Op een blue cruise kun je volop zwemmen in de mooiste blauwe baaien. Dat is niet alleen heerlijk...
Lees meer...