kleurrijke dorpjes & cultuur proeven
Griekse eilanden cruise
Griekse eilanden cruise
Griekse eilanden cruise
Griekse eilanden cruise
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Griekse eilanden cruise

Vraag hier de vaarroute programma's van-dag-tot-dag aan.

Op aanvraag sturen wij u ook graag onze tips voor excursies en uitstapjes op de Dodekanesos eilanden.

Lees hier meer over onze Comfort Blue Cruise, de meest populaire en best geboekte blue cruise.

Vertrekdata voor Griekse eilanden blue cruises kunt u hier aanvragen.

Neem contact met ons voor meer informatie en de uitstapjes of lees hieronder. Klik voor de prijzen.

Tijdens een Griekse Eilanden Cruise vertrekt het schip vanuit Turkije (en komt daar ook weer terug). Vanuit Bodrum vaart de blue cruise van het ene Griekse authentieke eiland naar het andere in de Dodekanesos. Deze mini cruise (waar 8 tot 12 gasten aan boord zijn) legt aan in pittoreske havens waar het gezellig de typische Griekse sfeer proeven is. U kunt op eigen gelegenheid erop uit trekken als u wilt of de kapitein organiseert uitstapjes naar de bezienswaardigheden op het eiland, maar niets is verplicht. U mag ook op eigen gelegenheid aan land de benen strekken.

Waar vandaan vertrekt Griekse Eilanden Cruise?

Vanuit Bodrum, het Saint Tropez van Turkije. Dit ligt pal tegenover Kos, op circa 8 kilometer afstand van elkaar. U kunt onderweg langs de Noordelijke of Zuidelijke Dodekanesos eilanden zeilen. De cruise wordt gevaren met maximaal 12 gasten en maximaal 4 bemanningsleden (kok, kapitein, matrozen). Als de wind- en weersomstandigheden het toelaten zal de crew ook de zeilen hijsen, wat werkelijk een machtige beleving is!

Route

Afhankelijk van de weersomstandigheden kiest de schipper een route langs de noordelijke of zuidelijke Dodekanesos eilandengroep. Het noordelijk deel van de eilanden groep bestaat uit: Patmos, Kalymnos, Leros, Arki, Lipsi en Pserimos. Het zuidelijk deel bestaat uit: Kos, Nisiros, Tilos en Symi. Op de Griekse Eilanden Cruise ankert het schip hoofdzakelijk in havens, af en toe afgewisseld met een baai voor waterplezier (zwemmen, snorkelen, kanoen, suppen). Er is op deze vaartocht daarom minder gelegenheid voor zwemmen dan langs de Turkse kust, omdat het schip daar vaker in baaien kan aanleggen.

De vaarroute en het dagprogramma zijn flexibel in te delen, afhankelijk van de wensen van iedere groep en de weers- en windomstandigheden.

Alle vaarroutes van SWS Sailing zijn onder voorbehoud van wijziging, zo ook de Griekse eilanden routes. Mocht het niet mogelijk zijn de Griekse eilanden te bezoeken vanwege overheidsmaatregelen of als er te weinig deelnemers voor de Griekse cruise zijn, dan vindt de cruise langs de Turkse kust plaats.

Vertrekdata

In de periode van april tot en met oktober vinden onze zeilvakanties plaats. Deze kleine cruises vertrekken op een zaterdag. U vliegt met een charter in drie uur en twintig minuten naar Bodrum. Op verschillende dagen van de week kunnen wij de vlucht voor u reserveren. Een combinatie tussen verschillende luchthavens, zoals bijvoorbeeld Bodrum of Dalaman en Kos is ook mogelijk. U mag ook zelf uw vluchten regelen als u dat liever wilt. Als u naar Kos vliegt, dient u zelf nog wel even met de ferry over te steken naar Bodrum. De overtocht tussen Kos en Bodrum duurt ongeveer een half uur.

Wat kost het?

Op de pagina Prijs vindt u de weektarieven voor de Blue Cruise (excluslief vliegticket en transfers, welke wij direct bij reservering erbij kunnen boeken voor u). Voor een tweede aansluitende week krijgt u korting.

De verzorging aan boord op basis van all inclusive, waarbij drankjes (ook bier en wijn), dagelijks ontbijt & lunch, tussendoortjes en diner aan boord zijn inbegrepen. Twee keer is het diner aan land en niet inbegrepen bij de arrangementsprijs. Verder komen Griekse havengelden en douane formaliteiten er nog bij (indicatie vanaf circa € 195,- per persoon per week).

Verlenging in hotel of vakantievilla

Voorafgaand of aansluitend kunnen wij op aanvraag uw verblijf aan land reserveren. Er zijn mogelijkheden in diverse prijsklassen, in boetiekhotels, een prive villa of all inclusive hotels.

Specifieke hut boeken

U kunt op aanvraag voor een meerprijs van € 50,- een specifieke hut boeken op de Comfort Blue Cruise.

Op de Premium Deluxe Blue Cruise kunt u de grote mastercabine XL boeken tegen een meerprijs van € 100,-.

Video's kijken

Op Youtube kunt u ook allerlei video's en vlogs van SWS bekijken. Via onze afspeelijst Griekse Dodekanesos Eilanden Blue Cruise SWS Sailing

Kaartje Griekse Dodekanesos eilanden

de blue cruise gaat langs kleurrijke dorpjes, zoals hier op het Griekse eiland Symitypisch Griekse sfeer in de haventjes van de kleine eilandjesprachtige uitzichten als je op de Griekse eilanden gaat wandelenGriekse cultuur snuiven op de blue cruiseaf en toe ook een baaitje bezoeken op de Griekse eilanden cruise
Ik wil deze Blue Cruise boeken
de blue cruise gaat langs kleurrijke dorpjes, zoals hier op het Griekse eiland Symitypisch Griekse sfeer in de haventjes van de kleine eilandjesprachtige uitzichten als je op de Griekse eilanden gaat wandelenGriekse cultuur snuiven op de blue cruiseaf en toe ook een baaitje bezoeken op de Griekse eilanden cruise

Video

Video

Video

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

18-09-2023
Waarom zou je nu al voor volgend jaar jouw bootvakantie moeten boeken? Reden 1: de eerste...
Lees meer...
11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...