Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Golf van Güllük

In noordelijke richting zeilen we richting Cesme, waar onze gulets aan de kade een bezienswaardigheid zijn! Onderweg zijn bezoeken aan historische plaatsen mogelijk. Archeologie met mooie baaien rond Gundogan en jetsethavens zoals Yalikavak wisselen elkaar af, om je uiteindelijk te vergapen in het pittoreske plaatsje en windsurfmekka Alacati....

Gumusluk

Is een heel fotogeniek vissersplaatsje, gelegen in een prachtige beschutte baai en gebouwd op de plek van het antieke Myndos. Antieke restanten vindt u overal rondom het haventje. 's Avonds als de lampjes hier aangaan, is het de meest romantische plek die u zich maar kunt bedenken met alleen maar sfeerrestaurantjes om uit eten te gaan. Er zijn ook allerlei kleine gezellige winkeltjes waar prachtige sieraden, tassen, kleding, schoenen, kleurrijke serviezen en mooie schalen te koop zijn. En last but not least: hier vindt u de beste visrestaurants van hele schiereiland!

Gundogan

Ligt aan een mooie baai, waar altijd een lekkere zeebries waait en iedereen zich heerlijk voelt! Hier bezitten de rijke Turken hun vakantievilla's en dat zal niet voor niets zijn. Op woensdag is er een grote overdekte en schaduwrijke markt. Kleurig uitgestalde groenten en fruit, hoeden, zomerjurken en pareo's zijn er te koop. Op het strand met rieten parasolletjes staan ligbedden klaar voor de zonaanbidders van onze cruise. Zoals een echt yacht-liefhebber betaamt drinkt u elke dag op een terrasje even een cocktail en keert u trots terug naar uw eigen schip.

Yalikavak

Is een klein maar mondain kustplaatsje op het schiereiland van Bodrum. Top restaurants en luxe terrasjes in de schaduw van palmbomen langs de boulevard nodigen u uit om plaats te nemen in de luxe ligstoelen en te genieten van alle goeds in het leven. In de marina zijn er schitterende jachten uit binnen- en buitenland te bewonderen. In tal van de moderne shops zijn allerlei kwaliteitswaren te koop. Een stop in Yalikavak voor een ochtendje shoppen zullen de dames in uw gezelschap zeker apprecieren.

Turgutreis en Ortakent

Turgutreis is een uit de kluiten gewassen jachthaven waar prive jachten liggen. Ortakent daarentegen is een heerlijk rustig badplaatsje waar Turkse toeristen en een enkele Europeaan, komen. Langs het strand is een boulevard met winkeltjes en een ruime keuze aan restaurants en beachclubs. Onze favoriet is Kefi Beach, waar naast Turks traditioneel eten ook zeer smakelijke Europeese gerechten op de kaart staan. Op het strand kunt u overal in Ortakent terecht voor lunch en diner.

Antieke steden die u kunt bezoeken

  • Iassos. Is een rustig en kleinschalige opgraving waar nauwelijks toeristen komen. Meestal kunt u gratis naar binnen omdat de kassa niet bemand is.
     
  • Ephese. Een van de wereldwonderen, een van de highlights in Turkije die u bezocht moet hebben als u van antieke steden houdt. Deze opgraving is namelijk heel groot en een van de best bewaard gebleven Grieks Romeinse steden.
     
  • Milete, Didima, Priene. Didima is één van de Griekse-Romeinse steden, behorende bij het trio Milete, Priene en Didima. In Didima bezoekt u de overblijfselen van de Tempel van Apollo waar twee enorme marmeren zuilen staan, verbonden aan de top met nog een stukje architraaf. 20 kilometer verderop ligt Milete wat ooit het meest welvarende handelscentrum was van de antieke wereld. Hier staat nog een fraai bewaard gebleven amfitheater uit de Romeinse tijd. Priene zo’n 25 kilometer verder, ligt prachtig eenzaam op een met groene vegetatie bedekt rotsterras. Ook al is deze laatste te bezoeken stad klein, het geeft een goed beeld van hoe Priene in de Hellenistische tijd eruit moet hebben gezien. Deze dagexcursie om het trio van antieke steden te bezoeken is met name geschikt voor mensen die interesse in archeologie en oudheid hebben.

Andere plaatsen in de Golf van Gulluk

  • Didim
  • Akbuk
Bodrum haven
Boek nu!
Bodrum haven

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...
01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...