Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Golf van Fethiye

Gocek

Gocek is de vertrek- en aankomsthaven voor het zeilgebied van Fethiye. Gocek heeft net als Bodrum een korte luchthaventransfer, het ligt maar op een half uur rijden van Dalaman, de internationale luchthaven. In Gocek vindt u o.a. een Dorisch tempel graf en een oude acropolis van Daedala omringd door een muur. Er komen telkens meer zeiljachten naar Gocek. Het plaatsje zelf heeft diverse restaurants en biedt volop mogelijkheden om inkopen te doen.

Tomb Bay

Dit is een idylische plek en Lycische stad waarvan men dacht dat de inwoners tweetalig waren en met ruines die dateren van de 5e eeuw BC. Tussen talrijke graven liggen de resten van Romeins-Byzantijnse baden ooit gevuld door een natuurlijke bron die nog steeds aanwezig is. Gelegen rondom de baai met zijn frisse en uitnodigende blauwe zee bevinden zich twee Ionische tempel graven uit de 4e eeuw BC, drie ‘house tombs’, talrijke ‘pigeon-hole tombs’, en een los staande ‘vaulted tomb’. Men denkt dat de Lycians (eigenlijk Cretans) zijn verdreven uit Kreta door Minos van Knossos.

Manastir

Een prachtige plek; van dennenbomen op de hellingen waar een antieke muur doorheen slingert tot aan het kristalheldere water en een restaurant aan de waterkant. Vanaf de helling heeft u fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee en op een heldere dag kunt u zelfs Rhodos zien liggen. Het restaurant aan de waterkant ademtn een unieke sfeer en na het diner kunt u er genieten van een open vuur.

Kizilkuyruk

Maak een wandeling van dertig minuten de heuvel op. Weg van de gebaande wegen en bezoek hier mausolea, muren, waterreservoirs, delen van Corinthische kolommen, en gegraveerde wegwijzers uit Romeinse en Byzantijnse perioden. Er zijn hier twee stranden, een in het Noorden met schaduw en bloemen en een in het Westen bij de oude weg naar Lydia.

Gemiler

Al meer dan duizend jaren de thuisbasis van Lycische en Byzantijnse piraten. De overblijfselen van een compleet dorp zijn hier tentoongesteld, een overdekte passage naar basilica en een groot antieke waterreservoir. Het is een heerlijke plek om te zwemmen en snorkelen, en een even prachtige plek om op de heuvel te genieten van de ondergaande zon onder het genot van een glaasje wijn. Ali Tuna, het restaurant met visspecialiteiten in het nabijgelegen Cold Water Bay, is een vriendelijke gastheer die graag een praatje met u maakt bij het vuur waar men de gerechten op bereid.

Olu Deniz

Dit is het meest gefotografeerde strand en afgedrukt op ansichtkaarten van de hele Oostelijke Middellandse Zee. De mooiste foto’s kunt u maken gedurende een 30-minuten paraglide vanaf Baba Dag.

Vlindervallei

Twee mijl van Olu Deniz en alleen toegankelijk over zee ligt deze bijzondere plek. Enorme steile bergen op de achtergrond waar water van naar beneden valt. Zelfs aan de linker en rechterkant van het strand rijzen verticale rotsen op en bieden een unieke privacy aan de meer dan honderd verschillende vlinders.

Sarsala Bay

Dit is weer een door prachtige dennenbomen omringde baai en een heerlijke plek om te zwemmen en kanoen. Het is tevens een aangenaam beginpunt voor een wandeling van 90 minuten naar oud Lissa, interessant door zijn ingegraveerde muren die dateren uit de 3e eeuw BC en een spectaculair zicht op zee.

Kapi Creek

Een idyllische ankerplaats beschermd tegen alle winden en omringd door dennen- en olijvenbomen. Een leuke wandeling tussen de olijfbomen door en een korte klim brengt u naar een antiek dorp.

Fethiye

Fethiye, in oudheid heette het Telmessos, is een plek met enkele zeer interessante rots graven. Overdekte marktwinkels en vele andere mogelijkheden om te winkelen. Voortreffelijke restaurants bieden een een zeer ruime keus aan gerechten uit de heerlijke Turkse keuken. Bougainville en druiventrossen groeien boven de tafels op het centrale levendige plein.

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...
01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...