Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Golf van Gökova

Dit is het meest groene natuurrijke en beste gebied om te zeilen. De wind waait altijd in de perfecte richting en Jacques Cousteau beschreef het als het paradijs... Iedere dag opnieuw ontdekt u hier de mooiste en meest idyllische baaien!

De meest groene kust van Turkije

De doorschijnende en diepe wateren van de Golf van Gökova, gesitueerd op de zuidkust van het schiereiland Bodrum, vertonen kleurschakeringen van het diepste blauw tot het lichtste turkoois. De dicht beboste kustlijn staat bol van de verschillende groentinten. ’s Avonds worden de bergsilhouetten gereflecteerd in de ondergaande zon, en ’s nachts koestert de omgeving zich in het fosforiserende schijnsel van de maan.(Bron: Welkom in Turkije)

Tapijten weven, rivierboottochtje, wandelen, shoppen

Dorpjes die we hier kunnen bezoeken zijn Oren, Bozalan, Datca of Akyaka. Of u kunt vanuit English Harbor een middag gaan shoppen in de grote toeristenplaats Marmaris.

In Bozalan kunt u zien hoe Turkse vrouwen met de hand op traditionele wijze de meest prachtige tapijten weven. Met natuurlijke grondstoffen maken zij ook zelf hun eigen verf hiervoor. Met een wandeling door dit mooie dorpje in de heuvels kunt u meteen even de benen strekken.

In Akyaka kunt u een bijzonder vaartochtje over de rivier maken, het water is helder als een aquarium en vol met vissen. Er zijn ook winkeltjes, barretjes, een strand, terrasjes en restaurantjes.

In Oren is wekelijks een echte authentieke markt. Hier zijn bijvoorbeeld heel veel prachtige goedkope kruiden en noten te koop, maar ook allerlei textiel, zonnebrillen, hoedjes en dergelijke. Of u kunt borek proeven, vers gemaakt op een houtvuurtje. Onze kok gaat op deze markt meestal ook verse groente en fruit inkopen. Leuk om even mee te gaan en samen de marktinkopen gezellig af te sluiten in de schaduw van de olijfbomen tussen de lokale bevolking. Onder het genot van een traditioneel tulpglaasje Turkse thee.

Vanuit de nieuwe haven van Kormen bereikt u in circa 15 minuten al de andere kant van het schiereiland. Daar vindt u het levendige haventje Datca en onderweg kunt u ook Eski Datca bezoeken. Datca heeft allerlei winkels en erg leuke terrasjes op het strand. Eski Datca is het 'oude Datca', tegenwoordig een pittoresk kunstenaarsdorpje in het binnenland, waar u een tussenstop kunt maken.

Andere leuke plekjes

Cokertme ligt in een mooie baai met aan het kiezelstrand enkele restaurantjes en terrasjes.

Cleopatra Island is beschermd cultuur en natuurgebied, deze is alleen tegen betaling te bezoeken. Een wandeling over het eiland voert u langs antieke restanten, waaronder een mooi amphitheater. Het prachtige witte zandstrand en turquoise blauwe water is heel mooi, maar in de zomer druk. Volgens de legende bracht Cleopatra dit fijne zand ernaar toe.

Prachtige zonsondergangen kunt u o.a. bekijken bij het natuurgebied van Seven Islands ofwel in het Turks Yedi Adalar.

Ik wil meer weten over de vaarroutes

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...
01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...