Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Cleopatra Island

Kent u de geschiedenis?

De reden dat dit eiland Cleopatra heet, komt van de folklore verhalen over farao Cleopatra en haar Romeinse minnaar Marcus Antonius. Op het prachtige witte zandstrand van dit exotische eiland met turquoise blauwe baai bedreven zij samen de liefde. Volgens de overlevering liet keizer Marcus Antonius het zand uit de Sahara woestijn van Egypte overbrengen naar Turkije, om ervoor te zorgen dat het strand aangenaam was voor zijn geliefde koningin Cleopatra. Sprookje of werkelijkheid?

Bevindingen van wit zand op het strand, zijn vergelijkbaar met de zand-type in de Sahara, en als zodanig ondersteunen ze dit verhaal………

Antiek theater

Overdag bezoeken boten met dagjesmensen uit o.a. Marmaris het eiland om naar het bijzondere strand te gaan. Onze kapitein kiest er daarom het liefst voor om 's ochtends vroeg als een van de eersten aan land te gaan. U kunt dan nog genieten van de idyllische rust en alleen het krekelgeluid, prachtige foto's maken van de blauwe baai en rustig rondwandelen over het eiland. Er zijn allerlei archeologische restanten te vinden uit de Grieks Romeinse tijd en er is zelfs een redelijk goed bewaard gebleven theater, waar u de natuurlijke akoestiek kunt uittesten door een prachtig lied te zingen. U zult zeker toeschouwers hebben. Tijdens onze themacruise Sing & Sail, geeft zangeres Leoni Jansen hier daarom ook altijd een korte voorstelling met de deelnemers.

yoga op Cleopatra Island
yoga op Cleopatra Island

Video

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...
01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...