Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

English Harbor

Deze haven was een belangrijke schuilplaats voor de Engelse marine tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook werd de English Harbour door de Engelsen gebruikt als uitvalsbasis om Duitse schepen te torpederen. Het is werkelijk een prachtige plek, heel goed gekozen door de Engelsen in de oorlog vanwege de strategische ligging. Over land reizen er nauwelijks mensen naar English Harbor, een plek ver weg van het massa toerisme.

Restaurantjes & terrasjes

In English Harbour zijn een paar restaurantjes om aan land te kunnen dineren, en terrrasjes om even lekker te chillen met een een glas Raki in de schaduw van de druivenranken. Tegenwoordig wordt de natuur hier beschermd door de Turkse staatsbosbeheer en komen er alleen bezoekers van zeilschepen en flottieljes hier vers water en brood inslaan. Ook is er een kleine supermarkt waar alle noodzakelijke levensmiddelen te koop zijn, maar ook lekkere ijsjes!

Zeemeermin

Om bij English Harbour te komen vaart het schip heel ver prachtige groene baaien binnen. Als je er bijna bent, ziet u op een rots in het water een kleine zeemeermin staan. Net als in Kopenhagen in Denemarken. Er is geen dame in Turkije zo vaak gefotografeerd, dus een favoriet fotomoment en houd uw camera gereed!

Marmaris

Vanuit English Harbour kunnen we ook een minibusje huren om u naar Marmaris te brengen, als u dat wilt. In ongeveer 45 minuten rijdt u over land naar deze jachthaven en toeristenplaats. U kunt shoppen, souvenirs inslaan of flaneren over de boulevard met de vele terrasjes en restaurantjes. Tevens heeft Marmaris een uitgaans- en nachtleven met bars, nachtclubs en discotheken.

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...
01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...