Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Ören

Ören, een van de plaatsen in de golf van Gokova met als markeringspunt de berg Mount Ida. Een leuke tussenstop in de ochtend om de plaatselijke markt aan te doen.

Weg van massatoerisme

Hier vind je nog de lokale ingredienten van de markt zoals: groenten, kruiden, kleding, echte typisch Turks allemaal. Daarnaast is er een soort tuin waar je Turkse thee kan drinken onder de olijfbomen en je een goed gevoel krijgt van de dagelijkse beslommeringen in een Turks dorp, waar nauwelijks toeristen komen.

Met minibus naar de markt

Vanaf de zeilboot doet het minibusje er ongeveer 10 minuten over om bij de markt te komen. Het is wel belangrijk dat u 's ochtends op tijd vertrekt, omdat de markt is al omstreeks 11.00 uur afgelopen, want voor het warmst van de dag doen de Turken graag hun boodschappen. Het is leuk om op de markt heerlijke geurende kruiden voor uw keuken thuis te kopen... Onthoud dat u altijd moet onderhandelen. De Turken beschouwen dat als sociaal en beleefd, dus schroom niet met handen en voeten in gesprek te gaan over de prijzen. Met een zakje heerlijke kofte-, kebab- en grillkruiden smaken uw Nederlandse gehaktballen na de zeilvakantie in Turkije, als aan boord. Net zoals de strategische ligging van het land Turkije tussen Oost & West, slaat zo ook de Turkse keuken een brug tussen Azie en Europa! 


Video

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...
01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...