land van goud
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Indonesië

Traditionele schoeners zijn in de Indonesische archipel al eeuwenlang een vertrouwd gezicht. In de VOC tijd werden deze zeilboten al gesignaleerd terwijl ze handelswaren vervoerden. De bevolking bouwt de schepen nog steeds op traditionele wijze met de hand. Tegenwoordig zijn sommige van deze prachtige boten aangepast aan het comfort van de moderne toerist. De hutten zijn uiteraard voorzien van airconditioning, douche, toilet en wastafel.

Indonesië is de grootste eilandenketen ter wereld. De archipel bestaat uit meer dan 17.000 eilanden, waarvan minder dan de helft bewoond is. De cruises gaan onder meer langs de volgende eilanden / eilandengroepen: Bali, Lombok, Sumbawa, Komodo Nationaal Park, Flores, Sumba, Savu, Lembata, Alor, Wakatobi, Zuid-Maluku, Banda Eilanden, Raja Ampat, Ternate & Tidore, Halmahera, Papua.

Veel van de cruises hebben een eigen thema: een specerijen, de rijke flora & fauna, tropische zeevogels, reptielen, orang oetangs, onderwaterleven, de lokale bevolking en hun ambachten. Zelfs met Oud&Nieuw en tijdens de Kerstdagen zijn er avontuurlijke cruises gepland.

Er zijn verschillende cruises mogelijk met een duur van 8 tot maximaal 13 dagen. Afhankelijk van de cruiseduur bezoekt u een aantal eilanden dat wel tot 15 kan oplopen. Op sommige cruises gaat een deskundige (Engelssprekend) mee als extra reisbegeleiding.

De vliegtijd naar Indonesië (eiland Bali) is ongeveer 16 uur, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Omdat de reis lang duurt, bevelen wij gewoonlijk aan een cruise langs de Indonesische eilanden te combineren met een rondreis of vakantie aan land in dit gebied.

Hieronder vindt u een kaartje van Indonesie. De eilanden die u kunt bezoeken tijdens de diverse cruises staan aangegeven. Afhankelijk van de cruise die u boekt vaart u dus langs meerdere eilanden. U kunt kiezen uit verschillende soorten cruises en diverse vertrekhavens. Gedurende het hele jaar vertrekken er cruises in Indonesie.

Boek nu de blue cruise in Indonesië

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

18-09-2023
Waarom zou je nu al voor volgend jaar jouw bootvakantie moeten boeken? Reden 1: de eerste...
Lees meer...
11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...