De reis van uw leven!
Bijzondere flora & fauna
Indonesie, West Papua, Molukken
Raja Ampat eilanden
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Indonesie blue cruise

Voor wie vakantie gaat vieren in Indonesie, bieden wij blue cruises langs heel bijzondere eilanden! Het zijn de meest memorabele adventure-plekken op onze planeet. Alleen bereikbaar met deze prachtige schoeners...

De Raja Ampat eilandengroep ligt ten westen van Bird’s Head Peninsula, het breukvlak tussen de evenaar van de uiterste noordwestelijke puntje van de provincie Papua Indonesië. Het bestaat uit circa 1.500 eilanden en rotsen. Raja Ampat betekent letterlijk 'de Vier Koningen' en deze naam stamt uit de tijd dat de eilanden werden bestuurd door sultans op de Molukse eilanden Ternate en Tidore. Raja Ampat is wereldberoemd als een van de meest opmerkelijke plekken op de planeet, vergelijkbaar met het Great Barrier Reef en de Galápagos. Uiteraard de perfecte plek voor snorkelaars. Vaar mee op de luxe schoener Katharina (max. 12 personen) en beleef een droomvakantie.

Aan boord van het prachtige zeilschip, de Ombak Putih (max. 24 personen) kunt u ook kiezen voor een themareis, zoals het kielzog volgen van Alfred Russel Wallace. Dit was een prominente wetenschapper die ongeveer 150 jaar geleden in deze regio hier rondvoer en zijn onderzoeken deed. We bezoeken een aantal van de gebieden die Wallace zo fascinerend vond, en we zullen hopelijk net als Wallace destijds, magische momenten beleven als we zeldzame vogels in volle glorie in hun natuurlijke habitat zien.

De natuur heeft deze eilandengroep gevormd tot een bijzondere reeks van baaien en lagunes, smalle kanalen en inhammen, grotten, grillige rotsen en schaduwrijke zandstranden.

Voor degenen die durven, zijn er enkele spectaculaire maar bijna verticale beklimmingen die worden beloond met een prachtig panorama. Verder kunt u heerlijk zwemmen, snorkelen, kajakken en paddleboarden met de SUP’s. Aan het eind van de dag, en het einde van het jaar gaan we aan land gaan naar een verlaten strand waar we Oudjaarsavond op een manier vieren, die we voor de rest van ons leven nooit meer zullen vergeten. Een geweldige manier om het nieuwe jaar te beginnen!

Waar vandaan vertrekken deze cruises?

Er zijn diverse cruises mogelijk. Met vertrek vanaf diverse eilanden (o.a. Bali, Flores, Nieuw-Guinea).

Route

Er zijn diverse routes. Bovenstaand hebben wij in het kort een voorbeeld voor u omschreven. Aan de hand van uw wensen zullen wij u de meest passende cruise en route voorstellen, nadat u contact met ons heeft opgenomen met uw vragen.

Vertrekdata

Gedurende het hele jaar kunt u een blue cruise maken in Indonesie. De verblijfsduren van de cruises varieren van 3 tot 12 dagen.

Wat kost het

De prijzen varieren van 890 tot 6.950 USD per persoon.

De prijs is exclusief vlucht, maar voor de rest is het een all inclusive cruise, dus eten & drinken (non-alcoholische drankjes) is inbegrepen. Uitstapjes of excursies zijn altijd optioneel en ter plekke te betalen.

Vliegreis

Niet inbegrepen. Wij kunnen de vlucht voor u erbij boeken.

Land arrangementen

Niet inbegrepen. Wij kunnen desgewenst ook hotels en transfers voor u reserveren.

De nieuwjaars blue cruise, een unieke beleving!De nieuwjaars blue cruise, een unieke beleving!De nieuwjaars blue cruise, een unieke beleving!De nieuwjaars blue cruise, een unieke beleving!De nieuwjaars blue cruise, een unieke beleving!
Boek deze cruise
De nieuwjaars blue cruise, een unieke beleving!De nieuwjaars blue cruise, een unieke beleving!De nieuwjaars blue cruise, een unieke beleving!De nieuwjaars blue cruise, een unieke beleving!De nieuwjaars blue cruise, een unieke beleving!

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...
01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...