Verschuiving vakantie trends

De gemiddelde vakantieganger wil niet meer alleen op z’n rug in het brandende zand liggen. Maatschappelijke ontwikkelingen leiden tot tal van veranderingen. Zo ook in reisland. De spanning van abseilen en survivallen is ook wel voorbij. Reizigers zoeken naar een aanvulling op hun vakantie. Ze combineren hun welverdiende verlof met een passie en hobby, terwijl anderen liever in zichzelf investeren of zelfs aan hun relatie werken.

Steeds vaker zien we dat de traditionele vakantie gebruikt wordt om te combineren met dingen die men leuk of interessant vindt om te doen. De reden dat deze vakantietrend zijn weg heeft gevonden, ligt simpelweg in het feit dat we in een maatschappij leven waarbij het overlevingsmechanisme “ieder voor zich” de overhand dreigt te krijgen. Klaar met werk, is naar huis en direct de gordijnen sluiten. Achter elke voordeur leeft iedereen zijn eigen leven binnen vier muren. Tijd voor persoonlijk contact met vrienden en familie is er bijna niet meer bij. De communicatie op kantoor gaat via email en thuis gaan we gewoon verder op What’s App en de chat van Facebook.

Slechts op vakantie beleven we weer momenten waarop je terugkeert naar echt sociaal contact met anderen. Het is heerlijk om ervaringen ‘live’ te delen en daar ongestoord van te kunnen genieten. Tijdens een themavakantie geeft het een versterkend effect door elkaar te enthousiasmeren en samen met gelijkgestemden bezig te zijn met je passie of hobby. Dat leidt tot mooie resultaten.

Veel mensen hebben passies en dromen die ze wakker houden. Een veelvoorkomende daarvan is het schrijven van een eigen boek. Van autobiografie tot hobby of deskundig advies, thriller en roman. Iedereen kan schrijven, maar hoe pak je dat precies aan en wat als je manuscript klaar is? De wensen voor thema’s zijn enorm divers. Yoga, mindfullness, zingen, meditatie, koken, persoonlijke ontwikkeling, fotografie en zo verder.

Reisorganisatie SWS Travel spant zich in om aan deze vraag te voldoen en zoekt bij elk thema een passend deskundig begeleider. Daarnaast is een belangrijke factor voor het welslagen van een themavakantie de locatie. Voor ultiem en ongestoord werken biedt een schip bij uitstek de oplossing voor deze onmisbare ingrediënten. Daarom zijn de vakanties plus een thema van SWS Sailing waarschijnlijk zo succesvol.

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...
12-11-2019
We zijn ontzettend trots dat wij de winnaar zijn van Blue Voyage Cuisine Cooking Competition....
Lees meer...
06-08-2019
Zo tijdens de warmste weken van het jaar krijgen we af en toe vragen over hoe het werkt met de...
Lees meer...