Zo of zo? Maak weloverwogen de keuze

Je wilt niet dat je vakantie een nachtmerrie wordt

Helaas zijn niet alle mensen altijd even eerlijk. In mijn vakgebied loop ik daar ook weleens tegen aan. Maar meestal heb ik het geluk dat mijn klanten vragen gaan stellen als ze iets niet helemaal snappen. Want dan heb ik de mogelijkheid in gesprek te gaan en horen vakantiezoekers waar ze op moeten letten bij het boeken van hun droomreis. Je wilt toch niet dat je vakantie een nachtmerrie wordt?

Maken die goudgele stranden hun belofte waar?

Als je een vakantie zoekt is het vreselijk moeilijk verschillen te ontdekken tussen de vele reisaanbieders. Glinsterend blauwe zee, goudgele stranden en vrolijk gebruinde mensen wisselen elkaar af op prachtige websites. Je wordt overspoeld door al dat moois en het enige waarin je dan nog gemakkelijk een verschil kunt ontdekken is de prijs. Zoals het een goed Nederlander betaamt, ben je dan wellicht geneigd de goedkoopste optie te kiezen. Maar doe je daar verstandig aan… Want hoe kun je oordelen over de prijs en kwaliteit, als je er geen verstand van hebt? En is alles wel inbegrepen bij die prijs? Komen er niet nog allerlei kosten bij zodat het achteraf toch nog duurder blijkt te zijn?

Een proef-vakantie

Wil je een reis boeken, dan is dat gewoon heel lastig te beoordelen. Eigenlijk moet je het eerst gevoeld, ervaren of geproefd hebben, een rit of vaart gemaakt hebben. Dan pas kun je je er meer bij voorstellen wat de verschillen zijn. Een vakantie is niet tastbaar en je kunt van te voren geen proef nemen! En in het grote reisaanbod zie je door de bomen het bos niet meer. Waar moet je op letten? Het beste naar mijn idee is dan toch om persoonlijk te spreken met een specialist die al jaren in de branche werkzaam is. Gelukkig bellen mensen mij nog steeds op als ze vragen hebben, terwijl andere reisorganisaties tegenwoordig alleen via de computer contact bieden of telefonisch slecht bereikbaar zijn.

Skoda en BMW

Ik vergelijk een auto weleens met een schip van ons. Auto’s hebben allemaal vier wielen, een stuur, richtingaanwijzers, stoelen, een achterbank etcetera. Een Skoda en BMW zijn beide mooie auto’s, maar toch zijn er verschillen. In prijs en in kwaliteit. Als je in beide auto’s gereden hebt, weet je gewoon dat dit waar is. Zo geldt hetzelfde voor de verschillen in de blue cruise branche waarin ik al 25 jaar werk.

Wat geef jij uit aan een reis?

Uiteraard kan ik niet over de portemonnee van mijn klanten beslissen, maar ik kan wel vertellen over de prijs-kwaliteit verhouding van het aanbod in mijn specialisme. Zo bieden wij topkwaliteit met onze eigen schepen tegen een heel betaalbaar tarief. We krijgen dit steevast als feedback van onze gasten dat het ook klopt wat ik zeg. Ik hoor zelfs regelmatig dat ze de SWS cruise meer waard vonden dan de prijs die ze ervoor hebben betaald. Op de onafhankelijke website Zoover scoren we niet voor niets erg hoog en ons eigen schip Sila won zelfs een Zoover Gold Award.

Wat zegt een prijs nu?

Om onze blue cruises nog beter te onderscheiden van de concurrenten hebben we de Comfort Blue Cruise ontwikkeld en deze cruise is ook bewust wat duurder omdat de kwaliteit hoger ligt. De Comfort Blue Cruises voeren we niet alleen uit op een luxer schip, maar ook met een uitgebreidere service en betere verzorging dan op de andere blue cruises. In de praktijk werkt het zelfs heel fijn, want met de hogere prijs geven we meteen duidelijk het kwaliteitsverschil aan. Daarmee trekken we ook een bepaald type klant, die bij deze kwaliteitsvakantie past. Aan boord willen onze gasten per slot van rekening graag met gelijkgestemden verblijven, waarbij hun visie op klasse overeenkomt. Natuurlijk bieden wij als specialist ook standaard en premium de luxe blue cruises. Je begrijpt dat deze diverse prijsklassen de geboden kwaliteit weerspiegelen.

Het vakmanschap in de branche

Onze Comfort klasse schepen zijn niet alleen luxer dan de standaard, we werken ook met deskundig eigen personeel die in vaste dienst is en al vele jaren ervaring heeft. De schepen en kapiteins kunnen ook zeer goed zeilen. Ze kennen het hele vaargebied langs de zuidwestkust van Turkije en de Griekse Dodekanesos eilanden op hun duimpje. De Comfort Blue Cruise die SWS Sailing aanbiedt voeren we uit op het luxe schip Sila of een vergelijkbare gulet uit de vloot Turkije & Griekenland. Meer informatie over het schip Sila en foto’s van het interieur en exterieur staan op de website.

Wil je verder praten?

Als je eens verder met mij wilt praten over jouw vakantieplannen, bel me dan gerust. Ik spreek je graag! Mijn telefoonnummer is +31634053962.

Nathalie D’Alessandro, al sinds 25 jaar De Blue Cruise Specialist van Nederland.

Eigenaar SWS Sailing | SWS Travel | SWS Music

Ik heb nog een vraag

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...
01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...