Een blue cruise bij ons geboekt?
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Veelgestelde vragen

Bent u bezig met het plannen en voorbereiden van uw zeilvakantie of blue cruise?

Op onze website kunt u via de pagina Reisbescheiden onze Reisinformatie alvast downloaden in PDF formaat. Uiterlijk een week voor vertrek ontvangt u uw voucher(s) en tickets met daarin de vliegtijden.

U heeft vast allerlei vragen, u vindt ze in de Reisinformatie. Ook hebben we getracht de meest gestelde vragen met de antwoorden voor u te verwerken in onze website. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zaken als:

 • kan ik ook een vlucht bij SWS boeken (JA!)
 • is SWS aangesloten bij een garantiefonds (JA!)
 • kan ik de cruise verlengen met een hotel (JA!)
 • wat neem ik mee
 • reisdocumenten
 • eetwensen of dieet

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen.

Uiteraard kunt u altijd contact opnemen als u overige vragen of opmerkingen heeft.

Reisdocumenten

Uiteraard dient u altijd in bezit te zijn van een Nederlands paspoort of identiteitskaart voor alle buitenlandreizen. Voor Turkije dient deze tenminste zes maanden geldig te zijn vanaf de inreisdatum.

Kinderen een eigen paspoort of ID-kaart

Sinds 26 juni 2012 is het bijschrijven van uw kind in uw paspoort niet meer mogelijk. Alle kinderen, ongeacht de leeftijd, moeten een eigen reisdocument hebben.

Visum Turkije

Om Turkije binnen te komen heeft u ook een toeristenvisum nodig. Deze is elektronisch via internet eenvoudig te verkrijgen (E-visum). Het E-visum koopt u vooraf online via de website van het Turkse Ministerie, te weten www.evisa.gov.tr. De betaling op deze website is vooralsnog alleen met credit card mogelijk. Het visum dient u te printen (en bij uw paspoort te bewaren) en mee te nemen op uw reis naar Turkije. De kosten van dit E-visum bedragen $20,- (ca. €15,- afhankelijk van de koers van de dollar). Het visum is zes maanden geldig, met een maximaal verblijf van 90 dagen. (Met hetzelfde visum kunt u meerdere keren Turkije in, mocht u binnen een half jaar vaker naar Turkije op vakantie gaan).

Inentingen

Inentingen voor onze Blue Cruises zijn niet verplicht en over het algemeen heeft u geen vaccinatie nodig voor de reguliere vakantiereizen naar land rond de Middellandse Zee, dat geldt ook voor de Turkse kust. Uiteraard kunt u voor deskundig advies het beste uw huisarts of GGD raadplegen.

Telefoon in het buitenland

Met uw mobiele telefoon heeft u in alle landen rond de Middellandse zee vrijwel overal een goede verbinding. Ook op zee. In sommige baaien is weinig of geen signaal, meestal vanwege heuvels of bergen. Om hoge telefoonkosten voorkomen, let er op dat u uw dataroaming uitzet! Neem voor meer tips contact op met uw eigen telefoonprovider.

Wifi tijdens zeilvakantie op de Blue Cruise

Aan boord van onze schepen is internet beschikbaar via een draadloze wifi verbinding. Houd er wel rekening mee dat op sommige plekken minder signaal is. Het is niet mogelijk via onze wifi verbinding film en video te downloaden of te bellen via Skype en dergelijke.

Electriciteit aan boord

U kunt al uw apparatuur (telefoon, camera, Ipod/Ipad) via een gewone stekker in de stopcontacten opladen. Neem dus uw opladers mee.

Geen koffers

Gebruik als u op blue cruise een reistas en geen harde koffer. Reistassen kunt u gemakkelijk opvouwen en onder het bed wegbergen. Voor het neerzetten van koffers is onvoldoende ruimte in de hutten.

Toegestane bagage

De ruimbagage die u incheckt koopt u tegenwoordig zelf online. U kunt tot maximaal 5 uur voor vertrek online bagage bijboeken. De ruimbagage is voor elke passagier die bij SWS heeft geboekt tegen betaling bij te boeken via fly.corendon.com. U krijgt circa 1 a 2 weken voor vertrek uw vliegtickets waar een reserveringsnummer op staat. U heeft dit nummer nodig om op fly.corendon.com eenvoudig voor zowel uw heen- als uw terugvlucht een koffervoucher te bestellen. Daarnaast mag u nog apart en gratis 1 stuk handbagage van maximaal 7 kilo in het vliegtuig meenemen.

Zeeziekte op Blue Cruise

Onze schepen zijn stabiel en de wind- & weersomstandigheden zijn tijdens het gehele seizoen gunstig, dus zeeziekte komt vrijwel niet voor. Mocht u toch bang zijn dat u last krijgt, neemt u dan een doosje reisziekte pilletjes mee. Dan gaat u met een gerust gevoel op reis.

Zonnebrandcrème

Door de weerkaatsing van het zonlicht op het water, kunt u zelfs in de schaduw verbranden. Neem crème met hoge beschermingsfactor mee. Een zonneklep, hoedje of pet is ook aan te bevelen.

Muggen

Er kunnen soms muggen of andere insecten zijn. Dit is afhankelijk van het weer en het seizoen. Neemt u voor de zekerheid uw eigen anti-muggenspray of DEET mee.

Fooien

Het is gebruikelijk om fooien te geven en deze zijn niet bij onze prijzen inbegrepen. U bepaalt zelf of en hoeveel fooi u wilt geven, afhankelijk van hoe tevreden u bent over de service van uw bemanning. In de meeste landen is 10% fooi gebruikelijk, bijvoorbeeld op de rekening in restaurants en aan taxichauffeurs. Indicatie van de fooi voor onze bemanning is per bemanningslid € 2,- per dag. Dit maakt een fooi van circa € 50,- tot € 60,- per gast, voor een week voor een 4-koppige bemanning.

Europeesche Verzekeringen

Indien u via SWS uw reis- en/of annuleringsverzekering geregeld heeft, bent u verzekerd bij de Europeesche Verzekeringen. Wij adviseren iedereen met een goede reisverzekering op vakantie te gaan. Heeft u deze niet, dan kunt u nog tot een dag voor vertrek contact met ons opnemen.

In- en uitvoer (douane)

Voor landen buiten de EU, zoals Turkije kan het zijn dat u invoerrechten, accijns en BTW moet betalen. Hier zijn de hoeveelheid en de waarde van de goederen van belang. De maximaal toegestane hoeveelheid belastingvrije artikelen zijn:

 • 200 sigareten of 250 gram tabak of 100 cigarillo’s of 50 sigaren,
 • 1 liter sterke drank of 2 liter mousserende wijn of likeurwijn zoals sherry of port of 2 liter niet-mousserende wijn
 • 50 gram parfum of 0,25 liter eau de toilette,
 • 500 gram koffie of 200 gram koffie-extracten
 • 100 gram thee of 50 gram thee-extracten

Voor alle andere goederen zoals souvenirs en kadootjes geldt een maximumwaarde van € 430,-. Komt u boven dit bedrag, dan moet er BTW betaald worden. Houd hier rekening mee als u een dure aanschaf doet tijdens uw vakantie of veel souvenirs koopt.

Het kan voorkomen dat de informatie op deze site niet overeenkomt met de werkelijkheid. Dit kan het gevolg zijn van de verschafte informatie gevoelig is voor verandering. We proberen de informatie zo actueel mogelijk te houden, maar we aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door het gebruik maken van, of vertrouwen op de door ons verschafte informatie. Het is dus altijd uw eigen verantwoordelijkheid over de juiste informatie en correcte reisdocumenten te beschikken.

Stel uw persoonlijke vraag

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

Facebook

16-07-2018 11:28:46
Dertien vaarweken heeft ons schip Sila in 2018 er al op zitten. Dat betekent dat we bijna op de helft zijn van ons vaarseizoen, met nog 16 geweldige weken in het vooruitzicht. Afgelopen kwartaal hebben we fantastische groepen bij SWS aan boord gehad: families die hun huwelijksjubileum vierden, alumni tijdens een lustrumreis, vrienden- en vriendinnengroepen op hun jaarlijkse gezamenlijke vakantie, stellen en alleenreizenden die nieuwe vrienden hebben gemaakt. Dat niet alleen, want we hadden ook weer een persdelegatie aan boord van Telegraaf voor een reisreportage in de glossy VROUW. De kapiteins zeilden langs de mooiste baaien aan de groene Turkse kust of kozen het ruime sop en voeren hun schip veilig door de Dodekanesos, een pittoreske Griekse eilanden groep met Kos als centraal middelpunt. Sommige groepen hadden een bijzonder thema, zoals de golfsport en een muziekcruise. Er was ook een groep met levenslustige zestigers die een heerlijke Comfort Blue Cruise eindelijk van hun bucketlist hebben kunnen afstrepen. Als je deze kleinschalige cruise ook graag nog eens wilt doen op één van onze luxe zeilschepen, dan raden we je wel aan tijdig te boeken. De Comfort Blue Cruises zijn zeer gewild en voor 2019 is 30% van de plekken al gereserveerd. Meer info & boeken via www.swssailing.nl
15-07-2018 10:44:57
Testimonial from Paula: “I went on a blue cruise with SWS Sailing to escape from all daily stress. The welcome was brilliant, this holiday was like paradise...Big kiss”. . . . ‪#swssailing #bluecruise #comfortbluecruise #yachthire #yachtrental #yachtcharter #charter #yachtboutiquehotel #boutique #holiday #yachts #privatecharter #rentaboat #woodenboat #gulet #boating #yachtlifestyle #yachtinglifestyle #yachtinglife #yachting #instatravel #travelgram #wanderlust #bucketlist #travelinspiration #travel ‬#testimonial #testimonials #paradise #holiday
14-07-2018 10:56:44
Wat schuilt achter dit ongeluksgetal? Lees het op https://www.swssailing.nl/nieuwsbericht/13-ongeluksgetal
12-07-2018 11:47:26
Meet Melih! Our friendly and polite colleague working land operations for SWS in Bodrum. . . . ‪#swssailing #bluecruise #comfortbluecruise #yachthire #yachtrental #yachtcharter #charter #yachtboutiquehotel #boutique #holiday #yachts #privatecharter #rentaboat #woodenboat #gulet #boating #yachtlifestyle #yachtinglifestyle #yachtinglife #yachting #instatravel #travelgram #wanderlust #bucketlist #travelinspiration #travel ‬ @melihdanacii

@SWStravel

Blog

14-07-2018
13... Een ongeluksgetal, maar dit is het aantal vaarweken dat ons schip Sila in 2018 er al op...
Lees meer...
17-02-2018
“Ik ga alleen op vakantie, maar heb geen zin in dat dating gedoe tussen single vrouwen en...
Lees meer...
13-12-2017
“Waar ik echt een hekel aan heb tijdens mijn vakantie, zijn van die gillende kinderen en...
Lees meer...