Voor elk budget
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Prijs & Kwaliteit

Op deze pagina leggen wij u meer uit over de verschillen in kwaliteit en prijs.

Binnen ons grote aanbod is er voor iedereen een blue cruise.

Vraag uw prijsopgaaf op en neem gerust contact op voor een deskundig advies.

We onderscheiden binnen ons assortiment van schepen en blue cruises diverse prijs- en kwaliteitsklassen:

  • Standaard

  • Comfort

  • Premium Deluxe

Het prijsniveau per persoon

Op de pagina Prijs vindt u een overzicht met tarieven per persoon per week van €  tot €.

De meeste landen hanteren qua prijsniveau drie verschillende periodes; laag-, midden- en hoogseizoen.

Het prijsniveau per boot

In alle klassen kunt u ook met uw eigen groep een prive schip met bemanning huren. Groepsprijzen moeten op aanvraag voor u worden berekend, want deze zijn afhankelijk van het aantal personen aan boord. Per schip is een minimum betalend aantal deelnemers, en ook krijgen kinderen korting. Verder is het voor groepen mogelijk om aan boord te kiezen voor half- of pension, of all inclusive verzorging.

Sfeervolle schepen

De blue cruises worden altijd door een deskundige bemanning gevaren op traditionele zeilboten, de luxe houten jachten hebben twee of drie masten. Men noemt deze scheepstypes ook wel gulet, schoener of ketch. De schepen uit de vloot van SWS in de landen Turkije en Griekenland zijn nog eens extra uitgerust om echt te kunnen zeilen. De kapiteins en matrozen zijn daar ook speciaal op getraind. In de andere blue cruise landen zoals Kroatie, Italie of Frankrijk varen de blue cruise schepen veelal op de motor. In Noorwegen en Indonesie kunnen de klassieke schepen ook echt zeilen, maar primair is het volgen van het (vaar)programma.

Vloot

Voor onze blue cruises in Turkije en Griekenland werken we met een beperkt aantal geselecteerde rederijen c.q. booteigenaren, welke aan onze strenge kwaliteitsnormen voldoen. Het paradepaardje van SWS is de gulet Sila. Dit schip heeft als enige in de vloot de prestigeuze Zoover Gold Award gewonnen. Omdat alle schepen in Turkije privé eigendom zijn en in eigen beheer worden onderhouden, kunnen we topkwaliteit garanderen, tegen een aantrekkelijke prijs. Voor de andere landen werken we met diverse gerenommeerde partners en organisaties.

Kwaliteits- en prijsverschillen

Er zijn prijs- en kwaliteitsverschillen tussen de schepen in bijvoorbeeld Kroatie en Turkije, terwijl de landen even mooi zijn om te varen. Omdat de blue cruises in Turkije al jarenlang uitgevoerd worden heeft het land veel ervaring met deze bijzondere vorm van vakantie vieren. Dus de kwaliteit en het service niveau ligt in Turkije over het algemeen hoger dan in de andere blue cruise landen.

Aantrekkelijke prijzen voor Turkije en Griekenland

De prijzen voor de Turkije en Griekse eilanden blue cruises zijn relatief lager dan in de andere landen. Dat komt niet alleen omdat de kosten vanuit de thuishaven Bodrum lager zijn, maar ook omdat het blue cruise seizoen in Turkije langer duurt (vanwege de zuidelijke ligging en dus zeer gunstige weersomstandigheden). Prijzen worden ook hoger naar gelang een seizoen korter is om blue cruises in uit te voeren. Lees meer over de verschillende blue cruise landen.

Persoonlijk advies

Komt u er niet uit? Heeft u vragen? Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies. Als De Blue Cruise Specialist van Nederland helpen we u graag bij het vinden van de blue cruise die bij u past! Ons email-adres is info@swstravel.nl en ons telefoonnummer is +316 34 05 39 62.

Lijstje met verschillen per land

Hoewel het concept van de blue cruise in de basis overal hetzelfde is, onderscheiden we per land grofweg onderstaand rijtje met verschillen.

Boek nu een Blue Cruise

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...
01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...