IJsberen spotten in Noorwegen
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Noorwegen

24 uur licht

Het gebied rond Spitsbergen is in april redelijk, het is lente en er kan nog fjordijs zijn. Het programma is in deze periode daarom afhankelijk van de lokale weersomstandigheden. Bij reizen in mei zal helaas geen noorderlicht te zien zijn, het is dan 24 uur per dag licht, u heeft dan te maken met de middernachtzon.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights zijn; Longyearbyen, Alkhornet (aan de voet van de kliffen leven poolvossen en rendieren), Tryghamna, Bell Sund (hier kunnen overal ijsberen worden waargenomen), Barentszburg en Isfjorden. ‘s Nachts bij een heldere sterrenhemel, zakt de temperatuur onder het vriespunt en kan er zich op het water het eerste winterijs vormen.

Noorderlicht

De maand oktober is optimaal om het noorderlicht bij Spitsbergen te aanschouwen. Spitsbergen gaat dan namelijk in een lange winterslaap en de dagen zijn kort, maar tijdens de heldere nachten is er veel kans om het noorderlicht te bewonderen. Het noorderlicht, aurora borealis, wordt veroorzaakt door uitbarstingen op de zon, waarna elektrisch geladen deeltjes de 150 miljoen kilometer in de richting van de aarde afleggen om vervolgens in de dampkring voor een prachtig natuurverschijnsel te zorgen. Het is een magische belevenis om dit mysterieuze licht te aanschouwen.

Walvissen

Deze bijzondere dieren verzamelen zich in de late herfst en winter in de beschutte fjorden van Noorwegen, om hier te jagen op haring. De dagen zijn dan kort en door de laagstaande zon is het licht prachtig. Dat zorgt ervoor dat de natuur nog beter tot zijn recht komt dan anders. Walvis safari reizen vinden altijd plaats in de late herfst en in de winter. In de herfst is het mogelijk dat we de eerste sneeuwbuien meemaken, met temperaturen rond het vriespunt. In de winter is het een stuk kouder, met temperaturen onder het vriespunt, in combinatie met een landschap dat bedekt is met sneeuw.

IJsberen

In het noorden van Spitsbergen varen we langs het pakijs, waar de kans groot is om ijsberen te spotten. In het westen van Spitsbergen zeilend door de prachtige fjorden, worden ook regelmatig ringelrobben en baardrobben gezien. Zij hebben hun thuisbasis op de spectaculaire gletsjers. Het uitzicht vanaf het schip op de kust geeft een goed beeld van de verrassend rijke flora en fauna in Noord-Spitsbergen. 

Actief beleven

De vaarroutes, landingen en zodiac excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

Onderstaand ziet u twee kaartjes van de vele vaarroutes die u kunt kiezen in Noorwegen.

Boek nu de Blue Cruise in Noorwegen

Video

Video

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

18-09-2023
Waarom zou je nu al voor volgend jaar jouw bootvakantie moeten boeken? Reden 1: de eerste...
Lees meer...
11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...