Antwoord op uw vragen
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

informatie omtrent Corona

Het Coronavirus houdt op dit moment de hele wereld nog steeds in haar greep. We ondervinden hier allemaal op onze eigen manier de gevolgen van.

Coronaproof op vakantie

Onze luxe zeilcruises zijn het ultieme voorbeeld van de meest veilige vakantie die u zich maar kunt voorstellen.

Helemaal in deze coronatijden willen we nogmaals onder de aandacht brengen dat onze blue cruise meezeilvakanties aan de Turkse kust langs plekken gaan, die over land niet -of nauwelijks- te bereiken zijn.

De kapitein legt het schip aan bij piepkleine vissershaventje of boerendorpjes, maar hij ankert ook in de meest prachtig turquoise baaien die u ooit gezien hebt. Dat zijn adembenemend mooie plaatsen, middenin de natuur en volledig afgezonderd van drukte en toerisme. U krijgt meteen het Robinson Crusoe gevoel!

Op welke manier is het coronaproof?

De schepen zijn groot genoeg om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden (circa 24m lang/6m breed). Er kunnen maximaal 12 gasten aan boord verblijven.

Er zijn altijd 4 bemanningsleden aan boord; een kapitein, kok, steward en matroos. Zelf hoeft u niets te doen, dus kunt u echt tot rust komen. En dat is de bedoeling van vakantievieren toch?

Tijdens het varen bent u buiten en u eet ook buiten op het dek.

Er zijn tafels, banken, stoelen en loungebedden op het voor- en achterdek, dus u kunt echt voldoende afstand van elkaar houden, ook tijdens het eten.

Alle hutten hebben ensuite prive badkamers met een eigen toilet, douche en wastafel.

Bij de ingang van de salon en de gang naar de hutten zijn dispensers met desinfectiegel aangebracht.

Onze crew hanteert bij de bereiding en het serveren van eten & drinken extra hygiene maatregelen.

Dit geldt ook voor de schoonmaak van het schip en de hutten.

Alles is conform regels en richtlijnen die de Turkse overheid heeft opgesteld welke strenger zijn dan in Nederland.

Als u aan boord komt moeten we uw temperatuur meten en dient u een gezondheidsverklaring in te vullen.

Uiteraard zijn al onze bemanningsleden getest (en we herhalen dat regelmatig) en werken zij alleen als de uitslag negatief is.

Aan boord hoeft u uiteraard geen mondkapje te dragen, maar op alle luchthavens en op straat in Turkije is dit momenteel nog wel verplicht, zo ook in het vliegtuig.

In de restaurants aan tafel en op de terrassen mag het mondkapje gewoon af.

Ook in Turkije geldt de 1,5 meter maatregel, net zoals in Nederland.

Kans op besmetting tijdens deze vakantie is zeer klein omdat u in de buitenlucht bent en de groep klein is. Ook kunnen virussen niet goed tegen zonlicht.

Terughaalgarantie

Als u de vlucht bij SWS geboekt heeft, heeft u geboekt met terughaalgarantie, inclusief luchthaventransfers van en naar uw schip.

Omboeken - wilt u uw reis wijzigen dan kunt u eventueel gebruik maken van onze omboekingsregeling:

Heeft u aan al uw betalingsverplichtingen voldaan en mocht u bij nader inzien toch niet willen reizen, dan kunt u omboeken naar een later tijdstip.

Tot uiterlijk 8 weken voor vertrek kunt u de reis kosteloos omboeken naar een latere datum in hetzelfde of volgende vaarseizoen. 

Tot 4 weken voor vertrek kunt u de reis ook omboeken naar een latere datum in hetzelfde of volgende vaarseizoen. Houd wel rekening met beperktere beschikbaarheid. De kosten hiervan zijn bij individuele boekingen (hut) € 35,- per persoon plus -indien van toepassing- de wijzigingskosten van de vlucht en hotel en bij huur ‘privé schip’ € 250,- per boeking plus -indien van toepassing- de wijzigingskosten van de vlucht en hotel.

Is de blue cruise prijs op uw nieuwe vertrekdatum hoger, dan betaalt u het verschil bij. Is de nieuwe blue cruise prijs lager, dan betalen wij u het verschil terug. Uiteraard moet u wel aan uw betalingsverplichtingen op het moment van omboeken hebben voldaan.

Heeft u niet aan uw betalingsverplichtingen voldaan of wilt u de reis helemaal annuleren, dan zijn de bestaande annuleringsvoorwaarden en kosten van toepassing.

Reisverzekering

Via de Europeesche kunt u bij ons een reisverzekering afsluiten die ook bij code oranje dekking geeft. Alleen corona-gerelateerde schades zijn daarbij niet gedekt. Maar de medische kosten worden in principe gedekt door uw zorgverzekering en aan boord kunt u desgewenst een extra ziektekostenverzekering afsluiten.

Want Turkije heeft een gezondheidsverzekering gelanceerd voor buitenlandse vakantiegangers, die ook geldig is in geval van covid-19. De verzekeringspakketten dekken alle zorguitgaven tot drie-, vijf- en zevenduizend Euro. De pakketten kosten respectievelijk 15, 19 of 23 Euro en deze zijn verkrijgbaar aan boord.

 

Ik heb een vraag

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...
01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...
12-11-2019
We zijn ontzettend trots dat wij de winnaar zijn van Blue Voyage Cuisine Cooking Competition....
Lees meer...