Antwoord op uw vragen
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

informatie omtrent Corona

Ondanks het Coronavirus kunt u met een gerust hart met ons op vakantie. De blue cruises zijn kleinschalig en weg de massa.

Want onze luxe zeilcruises zijn het ultieme voorbeeld van de meest veilige vakantie die u zich maar kunt voorstellen. U verblijft in eigen bubbel op een prive yacht.

Helemaal in deze coronatijden willen we nogmaals onder de aandacht brengen dat onze meezeilvakanties aan de Turkse kust langs plekken gaan, die over land niet -of nauwelijks- te bereiken zijn.

De kapitein legt het schip aan bij piepkleine vissershaventje of boerendorpjes, maar hij ankert ook in de meest prachtig turquoise baaien die u ooit gezien hebt. Dat zijn adembenemend mooie plaatsen, middenin de natuur en volledig afgezonderd van drukte en toerisme. U krijgt meteen het Robinson Crusoe gevoel!

Op welke manier zijn onze vakanties coronaproof?

De schepen zijn groot genoeg om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden (circa 24m lang/6m breed). Er kunnen maximaal 12 gasten aan boord verblijven.

Er zijn altijd 4 bemanningsleden aan boord; een kapitein, kok, steward en matroos. Zelf hoeft u niets te doen, dus kunt u echt tot rust komen. En dat is de bedoeling van vakantievieren toch?

Tijdens het varen bent u buiten en u eet ook buiten op het dek.

Er zijn tafels, banken, stoelen en loungebedden op het voor- en achterdek, dus u kunt echt voldoende afstand van elkaar houden, ook tijdens het eten.

Alle hutten hebben ensuite prive badkamers met een eigen toilet, douche en wastafel.

Bij de ingang van de salon en de gang naar de hutten zijn dispensers met desinfectiegel aangebracht.

Onze crew hanteert bij de bereiding en het serveren van eten & drinken extra hygiene maatregelen.

Dit geldt ook voor de schoonmaak van het schip en de hutten.

Alles is conform regels en richtlijnen die de Turkse overheid heeft opgesteld welke strenger zijn dan in Nederland.

Mits verplicht door de overheid meten we als u aan boord komt uw temperatuur en dient u een gezondheidsverklaring in te vullen.

Uiteraard zijn al onze bemanningsleden gevaccineerd en hebben onze schepen het Safe Tourism Certificate. Dit zijn richtlijnen die het ministerie van Volksgezondheid in Turkije heeft opgesteld.

Aan boord hoeft u uiteraard geen mondkapje te dragen, maar op alle luchthavens en op straat in Turkije is dit momenteel nog wel verplicht, zo ook in het vliegtuig.

In de restaurants aan tafel en op de terrassen mag het mondkapje gewoon af.

Ook in Turkije geldt de 1,5 meter maatregel, net zoals in Nederland.

Kans op besmetting tijdens deze vakantie is zeer klein omdat u in de buitenlucht bent en de groep klein is. Ook kunnen virussen niet goed tegen zonlicht.

Inreisregels Turkije

Klik hier voor de meest actuele maatregelen op de website van Nederlandwereldwijd.nl en download de Reisapp voor op uw telefoon of tablet, dat is altijd handig voor op reis.

Meer informatie over coronavirus en reizen vindt u ook op www.wijsopreis.nl (rijksoverheid).

Reisverzekering

Bij de Europeesche kunt u via ons een reisverzekering afsluiten, klik hier voor de voorwaarden. Medische kosten worden in principe gedekt door uw zorgverzekering en desgewenst kunt u in Turkije ook een extra ziektekostenverzekering afsluiten. Want de Turkse overheid heeft een gezondheidsverzekering voor buitenlandse vakantiegangers, die bijvoorbeeld ook geldig is in geval van covid-19. De verzekeringspakketten dekken alle zorguitgaven tot drie-, vijf- en zevenduizend Euro. De pakketten kosten respectievelijk 15, 19 of 23 Euro per week.

Lees hier in het Nederlands wat deze verzekering inhoudt, welke pakketten beschikbaar zijn en waar verkrijgbaar.

Ook kunt u meer lezen (in het Engels) op https://tga.gov.tr/insurance/ Türkiye Tourism Promotion and Development Agency (TGA).

Vakantie en overheidsmaatregelen

Kosteloze annulering is niet zomaar mogelijk als de omstandigheden veranderen, bijvoorbeeld als blijkt dat bij thuiskomst een quarantaine geadviseerd wordt. Per geval moet worden beoordeeld wat de effecten zijn op de uitvoering van de door ons aangeboden reis. Maatregelen en eisen die de lokale of Nederlandse overheid aan u oplegt vallen binnen uw risicosfeer. Houd daar rekening mee mocht u onverhoopt besluiten in verband met corona gerelateerde issues niet naar de boot te reizen, er is geen mogelijkheid om uw aanbetaling terug te krijgen. Wilt u annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten conform onze reisvoorwaarden. Wij kunnen desgewenst direct bij boeking uw annuleringsverzekering afsluiten via de Europeesche, klik hier voor meer informatie.

Mochten grenzen sluiten, dan bieden we in principe mogelijkheden om uw boot om te boeken naar een later tijdstip en zijn er dus geen annuleringskosten. In gezamenlijk overleg bespreken we wat mogelijk is voor u en voor ons.

Ik heb een vraag

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

18-09-2023
Waarom zou je nu al voor volgend jaar jouw bootvakantie moeten boeken? Reden 1: de eerste...
Lees meer...
11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...