Zwemmen is gezond voor je

Op een blue cruise kun je volop zwemmen in de mooiste blauwe baaien. Dat is niet alleen heerlijk om af te koelen na het zonnebaden, maar wist je dat zwemmen ook heel gezond is? We hebben zeven tips voor je op een rijtje gezet waarom zwemmen zo goed voor je is.

1.     Het is stress verminderend omdat zwemmen zo ontspannen is. Je krijgt er dus een goed humeur van. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

2.     Het bevordert je slaap omdat je sneller moe bent. Want met zwemmen gebruik je bijna alle spieren van je lichaam en heb je kracht nodig om je lichaam door de weerstand van het water te stuwen.

3.     Je verbrandt ongeveer 300 calorieën als je een half uur rustig zwemt. Dat is veel meer dan in de sportschool. Zwem elke dag eens circa tien rondjes om de boot en je zult zien dat je tijdens je vakantie zelfs afvalt.

4.     Regelmatig zwemmen verlaagt de bloeddruk en stimuleert de bloedcirculatie.  Zwemmen in de zee is daarnaast zoveel lekkerder dan in een zwembad met chloor.

5.     Als je veel spieren op hetzelfde moment wilt gebruiken is zwemmen de meest ideale manier van bewegen. Na het zwemmen lekker opwarmen in de zon ontspant je spieren weer, terwijl je tegelijkertijd een mooi kleurtje opdoet.

6.     Zwemmen helpt je snel uit een dipje. Voel je je moe of lui? Je verhoogt je energieniveau al heel snel als je even de zee induikt.

7.     Beweeg je zorgeloos en wanneer je snel last hebt van je gewrichten is zwemmen perfect. Dit komt omdat je in het water het gevoel hebt gewichtloos te zijn. Je loopt dus het minste risico op blessures. 

Zin om te zwemmen tijdens een blue cruise? Neem contact op met SWS Sailing.

Ik wil meer weten over een blue cruise

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...
12-11-2019
We zijn ontzettend trots dat wij de winnaar zijn van Blue Voyage Cuisine Cooking Competition....
Lees meer...
06-08-2019
Zo tijdens de warmste weken van het jaar krijgen we af en toe vragen over hoe het werkt met de...
Lees meer...