Op de werf

Het was een spannende tijd op de scheepswerf, want na het grote jaarlijkse winteronderhoud is de Sila te water gegaan. Er zijn heel veel grote klussen gedaan, waaronder de badkamers, die zijn compleet gerenoveerd. Ik heb wat video’s gemaakt zodat het voor iedereen in Nederland ook een beetje ‘live’ mee te maken is, want beelden zeggen toch meer dan woorden. Onze slogan is niet voor niets “More than words”.

Hier een video hoe het op de scheepswerf in Bodrum in zijn werk is gegaan toen de Sila te water werd gelaten. Het is een video van nog geen vier minuten, dus als je nieuwsgierig bent, kijk maar even….

In werkelijkheid duurde het natuurlijk een stuk langer. Voordat de stellage waar het schip op gezet moest worden bij de boot aangekomen was, duurde het wel een uur. Daarna duurde het ongeveer even lang voordat het schip op die stellage stond. Toen moest het hele gevaarte langzaam over een spoor van bielzen naar de zee getrokken worden. Zwaar werk en een hele exercitie dus.

Vlak voordat het schip het water inglijdt geef je volgens goed Turks gebruik een fooi aan het personeel van de scheepswerf. Deze ruwe bolsters blanke pit hebben in de winter per slot van rekening goed voor je boot gezorgd! De scheepswerfmannen krijgen daarbij volgens traditie ook nog iets zoet te eten en te drinken. Bijvoorbeeld cola en baklava.

Voordat de Sila het water ging, ben ik even kapitein Mustafa en crew langsgegaan. Iedereen was heel druk, maar ze komen allemaal wel even in beeld.

Je kunt ook nog even een kijkje in de keuken te nemen van onze leveranciers van op werf. Ik heb even gefilmd bij de timmerman in de werkplaats, die alle houtwerk gemaakt heeft. En ook ben ik langs onze vaste winkel Dalaman Ticaret gegaan waar alle scheepsbenodigdheden op de werf vandaan komen.

Ondertussen zijn we helemaal klaar voor het seizoen. Vandaag komen onze eerste gasten aan, we hebben er zin in!

op de neus van Sila aan het werk Sila half kaal... de letters SILA zijn weer mooi vlakvoor de Sila de zee weer ingleed... hard werken op een zonnige werf in de winter in Bodrum Onder de waterlijn staat swssailing.com en dat is zien als we een klein beetje schuin zeilen met Sila! Met katoen worden de naden tussen het hout van de romp dichtgemaakt We zijn er klaar voor! Het vaarseizoen 2016 staat te beginnen! nieuwe badkamers op Sila ook is de motor van Sila gereviseerd. Daarvoor moest deze uit het schip gehaald worden met een kraan!
Wil jij ook meevaren op de Sila? Reageer!
op de neus van Sila aan het werkSila half kaal...de letters SILA zijn weer mooi vlakvoor de Sila de zee weer ingleed...hard werken op een zonnige werf in de winter in Bodrum
Onder de waterlijn staat swssailing.com en dat is zien als we een klein beetje schuin zeilen met Sila!Met katoen worden de naden tussen het hout van de romp dichtgemaaktWe zijn er klaar voor! Het vaarseizoen 2016 staat te beginnen!nieuwe badkamers op Silaook is de motor van Sila gereviseerd. Daarvoor moest deze uit het schip gehaald worden met een kraan!

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...
12-11-2019
We zijn ontzettend trots dat wij de winnaar zijn van Blue Voyage Cuisine Cooking Competition....
Lees meer...
06-08-2019
Zo tijdens de warmste weken van het jaar krijgen we af en toe vragen over hoe het werkt met de...
Lees meer...