Hoe doe jij dat?

Het onvermijdelijke is dan dus toch gebeurd.... Mijn grote kleine vriend ligt nu te drogen in een afgesloten Tupperware bakje met zilvervliesrijst, zodat vannacht kleine Aziaatjes aangetrokken kunnen worden om de elektronica hopelijk te fixen… Ja, ik weet het: een iphone in je broekzak is toch niet zo slim als je nodig naar de wc moet... Maar ja, als je opeens moet, dan moet je!

 

Hoe belangrijk is mijn bereikbaarheid eigenlijk?

Als ondernemer schieten er dan meteen allerlei vragen door mijn hoofd. Wanneer heb ik mijn laatste back up gemaakt in the cloud? Heb ik mijn belangrijke contactgegevens nog wel? Ojee, ik ben nu slecht bereikbaar, hoeveel omzet gaat me dat kosten? Snel stuur ik een bericht op de social media eruit wat mijn vaste telefoonnummer is, mijn skype adres en gelukkig heb ik tegenwoordig ook een chatfunctie op mijn website van SWS Sailing. En ja, iemand wil mij inderdaad graag bellen, want de vaste telefoon rinkelt meteen! Ondanks mijn domme zet, vind ik zelf dat ik het een en ander qua bereikbaarheid toch best wel goed geregeld heb. Dus ik beur mezelf op en ik heb gelukkig altijd meer dan genoeg te doen. Snel ga ik verder met mijn werk, maar bedenk me ondertussen dat deze natte gebeurtenis misschien ook wel met een reden gebeurt.

Mobiel tijdperk en mijn discipline

Want dan pas realiseer je je opeens hoe afhankelijk je jezelf hebt gemaakt van die telefoon. En hoe dat rotding eigenlijk je hele leven langzamerhand is gaan beheersen. Dat was voor het mobiele tijdperk toch wel heel anders. Wat een rustig en relaxed leventje hadden we vroeger eigenlijk. Of ligt het tegenwoordig gewoon aan mezelf en moet ik meer discipline aan de dag leggen? Zoals mijn vriend altijd zegt, sluit je kantoor om 17.30 uur, zet je telefoon op stil en je laptop uit. Dan ben je lekker vrij en gaan we leuke dingen doen. Maar ja, altijd wil ik nog even snel iets tussendoor doen. Een mailtje naar een klant, appje om een afspraak te bevestigen voor morgenochtend, berichtje plaatsen op Twitter, even stiekem kijken of ik niks gemist heb op Facebook….

Ik zit op mijn telefoon

En dat is niet alles. Ik zit altijd bovenop mijn telefoon, letterlijk en figuurlijk. Een paar dagen geleden kon ik de telefoon niet opnemen toen ik tijdens een evenement de SWS Vakantiequiz presenteerde. Het was best wel hilarisch, want ik stond op het podium in de microfoon te praten en de hele zaal hoort opeens een telefoon hard rinkelen. Dat was natuurlijk de mijne, vanuit mijn broekzak. Na de quiz snel even naar de wc om de gemiste oproep terug te bellen. Toevallig kwam net een vriendin binnen, die hoorde hoe ik weer de voicemail insprak van degene wiens oproep ik gemist had. Ik maakte zelfs excuses dat ik niet had opgenomen en helaas de rest van de avond niet meer bereikbaar was. Het was toen op zaterdag omstreeks 17.00 uur. Want ja, ik moest tijdens het diner in een restaurant alweer gaan zingen met mijn duo 2DeliCious. Druk druk druk, altijd bezig.

Gered van verdrinkingsdood

Mijn vriendin sprak mij er toen in die wc vriendelijk doch streng op aan dat dit toch echt wel te ver gaat met mijn loyaliteit naar klanten! Dat ik ook best weleens NIET bereikbaar kan en mag zijn. Tja, eigenlijk heeft ze gewoon gelijk, maar voor mij zal dat een totaal nieuwe ervaring zijn. Echter de gebeurtenis van vandaag (lees; iphone die plotseling duik neemt en ik hem probeer te redden van de verdrinkingsdood) is misschien de ultieme boodschap die het universum mij stuurt. Wellicht wordt het hoog tijd om mijn leven toch eens wat anders te gaan inrichten en mijn bereikbaarheid voor de buitenwereld op een andere manier te gaan invullen.

Hoe doe jij dat? Als je ook zelfstandig ondernemer bent, hoor ik het graag van je!

Groetjes,

Nathalie D’Alessandro

SWS Sailing | SWS Travel | SWS Music

Hoe doe jij dat? Stuur me een bericht aub!

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

06-08-2019
Zo tijdens de warmste weken van het jaar krijgen we af en toe vragen over hoe het werkt met de...
Lees meer...
25-07-2019
Waarom zou je nu al voor 2020 jouw bootvakantie moeten boeken? Daar hebben we vijf redenen...
Lees meer...
13-04-2019
Tegenwoordig boekt de gemiddelde vakantieganger niet zomaar een reis. Men wil iets beleven en...
Lees meer...