Een blue cruise is meer dan alleen maar varen

Je gaat natuurlijk ook aan land. Ik hoop dat dat iedereen ondertussen wel duidelijk is! Je zit dus niet elke dag ‘vast’ op de boot. Tijdens een week gaan we in ieder geval op de Turkse blue cruises twee keer ’s avonds aan land eten. Overdag kun je ook aan land iets gaan doen als je de benen even wilt gaan strekken. Een bezienswaardigheid bezoeken, naar een kleurrijke lokale markt of gewoon een wandeling. Er zijn allerlei mogelijkheden. Middenin de week kan het maar zo zijn dat je ergens in de middle of now where bij een piepklein havenplaatsje aanmeert waar je dan uit eten gaat.

Zoals hier in baai van English Harbor (ofwel Ingiliz Limani in het Turks). Daar blijken dan twee restaurants te zitten, die alleen maar bereikbaar zijn voor boten. Onze schepen komen hier vaak en ik kom er ook ieder jaar. Onze vriend Rob heeft er jaren geleden vriendschap gesloten met een schattige puppy, dat is nu alweer een grote hond geworden. Over land ernaar toe is een lange slingerweg door de heuvels en daarna kom je op de weg naar Marmaris, ongeveer 45 minuutjes rijden. De volgende ochtend gaan we daar dan ook naar toe om een beetje te shoppen en het stadje te verkennen. Maar deze avond genieten we hier van een wel hele gave zonsondergang. Misschien vinden sommige dat ik overdrijf hoe MOOI ik het vind, maar ik meen het uit de grond van mijn hart.

Dit is gefilmd eind april. Zoals je ziet is het in het voorjaar al heerlijk weer langs de Turkse kust. De avonden kunnen wel afkoelen, dus dan is een lekkere trui of vest met lange broek zeker aan te bevelen. Hier hebben we helemaal geen last van een kille avond, want de kapitein heeft een houtvuur voor ons gestookt. Lekker warm en gezellig.

Ik wil meer weten over blue cruises

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

01-03-2020
Met kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie en dat heeft zo z’n voordelen! Er...
Lees meer...
12-11-2019
We zijn ontzettend trots dat wij de winnaar zijn van Blue Voyage Cuisine Cooking Competition....
Lees meer...
06-08-2019
Zo tijdens de warmste weken van het jaar krijgen we af en toe vragen over hoe het werkt met de...
Lees meer...