terrasje pakken in Datca
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Datca

De Egeïsche Zee en de Middellandse Zee worden van elkaar gescheiden door een langwerpig schiereiland. Hierop bevindt zich een zeer aantrekkelijk vakantieoord. Datça telt tienduizend inwoners en is gelegen aan een prachtig zandstrand.

Het dorp ligt in een Nationaal park en u kunt genieten van panoramische vergezichten (Kos,Rhodos en Simi) Dacta ligt 80 km van de bekende badplaats Marmaris. In de zomer is er een dagelijkse bootverbinding met de steden Marmaris en Bodrum en de Griekse eilanden Kos en Rhodos. Verder is de stad via een weg door de kale rotsen en bergen uitstekend te bereiken. Omdat Datça net wat verder van de luchthavens ligt is het nog niet bekend bij het massa toerisme, waardoor u kunt genieten van wonen in een prachtig dorp, waar de cultuur behouden is en de prijzen in de winkels en restaurants nog typisch Turks zijn.

Op vier km van Datca bevindt zich "Eski Datca" oftewel "Oud Datca". Op deze plek was ooit het oude centrum van Datca. Als je hier rondwandelt, heb je echt het idee dat de tijd eeuwen geleden is gestopt. Door de smalle steegjes lopend, kan je genieten van de oude architectuur die nog overal intact is gebleven.

De warmwaterbron in het centrum van Datça is zeker de moeite van het bezoeken waard. Deze bron voedt een kleine waterval, waar per minuut vier tot vijf ton water in de zee belandt. Dankzij deze warmwaterbron kunt ook in de koudste wintermaanden zwemmen.

de turkse banketbakker
de turkse banketbakker

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

18-09-2023
Waarom zou je nu al voor volgend jaar jouw bootvakantie moeten boeken? Reden 1: de eerste...
Lees meer...
11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...