haven en kasteel van Bodrum
haven van Bodrum
zonsondergang Turkije
blauwe baaien Turkse kust
antiek theater op Cleopatra eiland
Cokertme, dorpje aan de Turkse kust
kruiden kopen op de Turkse boerenmarkt van Oren
luxe klassiek zeiljacht gulet Sila langs de Turkse kust
Etrim Turks dorpje tapijt weven (kilim)
Snel een vraag stellen? Bel ons!
+ 31(6) 34 05 39 62
< Terug naar de vorige pagina

Experience Comfort Blue Cruise Positive Impact Tourism

8 dagen Turkse zuidwestkust

Turkije kent vele facetten. De meeste kennen het land van haar massa toerisme aan de zuidkust, maar dit bijzondere land heeft zoveel meer te bieden. Zoals bijvoorbeeld de vaartocht op een klassiek houten zeiljacht (gulet) langs baaitjes, vissershaventjes en kleine dorpjes waar nauwelijks toeristen komen. Speciaal voor Positive Impact Tourism stelde SWS Sailing een 8-daags programma samen.

SWS Sailing verzorgt in samenwerking met de familie Danaci vanuit Bodrum al meer dan 30 jaar deze vaartochten, de zogeheten blue cruises. Een onvergetelijke ervaring van een luxe meezeilvakantie waarbij de turquoise Egeische zee, glimmend mahoniehouten zeilschepen, een prachtige natuur, culinair genieten en topservice van een gastvrije Turkse bemanning de basiselementen zijn.

De schepen van de zeilende reisorganisatie hebben zonnepanelen en het bedrijf onderneemt duurzaam en maatschappelijk, draagt bij aan een schoner milieu en komt op voor de sociale belangen van de medewerkers. In plaats van seizoenswerkers is de bemanning het hele jaar in vaste dienst. Het personeel is daarom altijd verzekerd en kan dus profiteren van sociale voorzieningen. In de winter werken ze op de scheepswerf aan het jaarlijkse onderhoud van de schepen en in de zomer als kapitein, kok, matroos en steward. Bij lokale ondernemers koopt de familie Danaci de benodigdheden en verse ingrediënten in. Groenten en fruit op de markt bij boeren die geen bestrijdingsmiddelen gebruiken. Vis wordt gekocht bij de plaatselijke vissers, of de bemanning vangt tijdens de week zelf verse vis.

Ervaar deze hoogtepunten:

-              Ga met de kapitein naar een boerenmarkt om verse groenten en kruiden in te kopen

-              Ontdek een traditioneel bergdorpje

-              Maak samen met de kok aan boord traditionele börek (Turkse kaasrolletjes)

-              Ruim aangespoeld plastic op van strandjes in de baaien

-              Wandel de heuvels op om de mooiste zonsondergang te zien

-              Slaap een nachtje buiten in een baai onder de blote sterrenheuvel

-              Mannen gaan naar de barbier voor een traditionele schuimscheerbeurt

-              Spot dolfijnen in de baaien

-              Leer Turkse woordjes van de matrozen en help hen Engels spreken

-              Help de bemanning een handje bij het zeilen

-              Leer stap voor stap van de lokale bevolking hoe zij tapijt weven

-              Bezoek aan de dorpsmoskee en een 300 jaar oud huis

 

Dag 1

Transfer van het vliegveld naar de boot in de haven van Bodrum. Aankomst aan boord. Acclimatiseren van de reis.

Maaltijd inbegrepen: diner

 

Dag 2

Vandaag bezoeken we de ruïnes in de baai van Kissebükü, waar ook tijd is om te relaxen, zwemmen, snorkelen, kanovaren of suppen. Daarna door naar Yedi Adalar waar we aan het begin van de avond een wandeling naar de top van een heuvel maken voor een prachtige zonsondergang. Voor wie niet goed ter been is, regelen we vervoer de berg op. Hier woont een man die Haci heet. Als hij er is, vindt hij het leuk om je te laten zien waar je verse oregano in de bergen kan vinden. Dit kan je later aan anderen in een van de dorpjes weg geven of aan de kok van de boot.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

 

Dag 3

Zeilend gaan we naar English harbor, een plek met prachtige baaien en historische betekenis. Schepen van de Engelse marine gebruikten deze plek in de Tweede Wereld oorlog als uitvalsbasis. Tijd om relaxen of watersport te doen en samen met de kok börek te maken.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

 

Dag 4

Zeilend gaan we naar Cleopatra’s eiland, waar je je verbaast over het fijne witte zandstrand dat Anthony voor zijn geliefde hierheen bracht. Maar bezoek hier ook de ruïnes van het antiek theater. Ga eens in het midden staan, zing een lied en verwonder je over de akoestiek. Bij Cleopatra Island wordt een entreeheffing gevraagd, want dit is beschermd (natuur)gebied. Dit is inbegrepen bij het arrangement en rekent de kapitein bij de kassa voor je af. 

Doorzeilen naar de baai van Karasogut.

Meals included: breakfast, lunch and dinner

 

Dag 5

’s Ochtends vroeg zeilen we naar Ören, waar we na het ontbijt de boerenmarkt bezoeken. Hier koop je onder begeleiding van de kapitein (of kok) verse groenten, fruit en kruiden. Drink na afloop met enkele lokale boertjes onder de olijfbomen een zoete appelthee uit een Turks tulpglaasje.

We zeilen vervolgens verder naar de baai van Cökertme. Hiervandaan rijden we met een minibusje de bergen in om het traditionele dorpje Bozalan te bezoeken; indien beschikbaar regelen we hiervoor een tractor. We drinken thee in het theehuis van het dorp.

’s Avonds is het diner in Cökertme op het strand in een lokaal restaurantje. Samen met de eigenaar Mesut gaan we boerenbrood bakken, salade, aardappeltjes en op traditionele boeren wijze in een pot een kip bereiden. We genieten gezamenlijk van onze heerlijke maaltijd. (De drankjes zijn hier voor eigen rekening).

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

 

Dag 6

Zeilend gaan we naar Kargicik en de baaitjes van Kizilburun. We nemen even de tijd om de strandjes van aangespoeld plastic te bevrijden. Hierna kan je genieten van je zojuist schoongemaakte zeebocht door heerlijk te gaan zwemmen, te snorkelen, kanovaren of suppen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

 

Dag 7

Met een minibusje vanaf Yaliçiftlik naar dorpje Etrim waar de bewoners nog op traditionele wijze tapijt weven, in het Turks kilim. Hier kun je stap voor stap zien hoe dat proces in zijn werk gaat en je kan hier natuurlijk een mooie kilim kopen. Verder bezoeken we hier de dorpsmoskee en een 300 jaar oud huis wat nog steeds bewoond is. Afhankelijk van het tijdstip van dit bezoek kunnen we hier ook lunch regelen om typisch Turks eten te proeven of een köy böregi (soort Turkse gevulde pannenkoek) te bestellen (eten & drinken exclusief).

Het bezoek aan het dorp zijn inbegrepen is het arrangement.

De kapitein regelt een busje van/naar Etrim. Tijdens het samenstellen van dit arrangement bedroegen de kosten voor het busje heen en terug in totaal € 175,- totaal (onder voorbehoud van prijswijziging).

Vanuit Etrim worden we met het busje naar Bodrum haven gebracht waar ons schip ondertussen ook is aangekomen.

Bezoek in Bodrum desgewenst de lokale markt en vergeet niet af te dingen, want dat hoort erbij in de Turkse cultuur. Je kunt ook het prachtige middeleeuwse kasteel de Petrusburcht (entree € 26 pp, exclusief) nog bezoeken. In het kasteel is ook een onderwatermuseum (entree exclusief) in gevestigd. Ook kun je naar het Bodrum museum (entree € 3 pp, exclusief). Vraag de kapitein van te voren naar de actuele openingstijden van het kasteel en musea.

’s Avonds kies je zelf een restaurant in Bodrum om te gaan dineren. Het is een mooi gebaar als je de bemanning van het zeiljacht hiervoor uitnodigt om hen te bedanken voor de mooie week (exclusief).

Maaltijden inbegrepen: ontbijt en lunch

 

Dag 8

Uitschepen na het ontbijt. Transfer terug naar de luchthaven.

Maaltijd inbegrepen: ontbijt

 

Prijzen per persoon per week op basis van twee personen in een hut:

April en november €1.195,-

Mei en oktober €1.405,-

Juni en september €1.590,-

Juli en augustus €1.650,-

Het alleengebruik van een 2-persoonshut is mogelijk, maar op aanvraag. De toeslag is vanaf € 300,-.

 

Uitgebreid ontbijt, lunch aan boord zijn bij bovenvermelde prijzen inbegrepen. Ook de drankjes* aan boord zijn inclusief (*fris, sap, bier en wijn zijn inclusief (op basis van een fair use consumptie). De koks kunnen rekening houden met dieetwensen en vegetariërs. Dit graag vooraf bij boeking opgeven.

 

Het minimum aantal gasten aan boord is 8 en maximaal 12.

 

Bijkomende kosten:

·      Vliegreis en luchthaventransfers (kunnen door SWS geregeld worden).

·      De vliegprijs is op aanvraag, want deze verschilt per datum.

·      Desgewenst verlenging aan land in kleinschalig boetiekhotel door familie gerund.

·      Het diner op vrijdagavond aan land is zelf af te rekenen in een restaurant naar eigen keuze.

·      Entree gelden en overige kosten die als exclusief staan vermeld.

·      Fooien.

·      Reis- en of annuleringsverzekering.

·      Bijdrage aan het garantiefonds en reserveringskosten.

haven en kasteel van Bodrumhaven van Bodrumzonsondergang Turkijeblauwe baaien Turkse kustantiek theater op Cleopatra eiland
Cokertme, dorpje aan de Turkse kustkruiden kopen op de Turkse boerenmarkt van OrenEtrim Turks dorpje tapijt weven (kilim)klassiek zeiljacht gulet Sila langs de Turkse kustTurkse souvenirs
naar de website van Positive Impact Tourism
haven en kasteel van Bodrumhaven van Bodrumzonsondergang Turkijeblauwe baaien Turkse kustantiek theater op Cleopatra eiland
Cokertme, dorpje aan de Turkse kustkruiden kopen op de Turkse boerenmarkt van OrenEtrim Turks dorpje tapijt weven (kilim)klassiek zeiljacht gulet Sila langs de Turkse kustTurkse souvenirs

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen

@SWStravel

Blog

18-09-2023
Waarom zou je nu al voor volgend jaar jouw bootvakantie moeten boeken? Reden 1: de eerste...
Lees meer...
11-05-2021
Waarom kies je voor deze unieke beleving van een Comfort Blue Cruise? Ook wel zeilcruise...
Lees meer...
31-12-2020
Op de laatste dag van 2020 blikken we graag terug op afgelopen jaar. Naar de leuke dingen...
Lees meer...